Αδέρφια και ένα πάρτι γενεθλίων - Να κάνετε μαζί τα γενέθλια των παιδιών ή όχι;

Γενέθλια, αδερφάκια - Μαζί ή όχι;

Μαργαρίτα Νικολάου
Αδέρφια και ένα πάρτι γενεθλίων - Να κάνετε μαζί τα γενέθλια των παιδιών ή όχι;
Bigstock

Ενώ ορισμένοι γονείς το θεωρούν περισσότερο βολικό από οτιδήποτε άλλο, άλλοι φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι άδικο για τα παιδιά τους που πρέπει να μοιραστούν το πάρτι γενεθλίων τους με το αδελφάκι τους. Ως γονιός, η απόφαση βρίσκεται στα χέρια σας και υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που ίσως θα θέλατε να λάβετε υπόψη σας πριν πάρετε την απόφαση.

Παιδικά πάρτυ και οι τάσεις της εποχής

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε ένα κοινό πάρτι γενεθλίων στα παιδιά σας

Σκεφτείτε τα οικονομικά σας

Είναι ωραίο να διοργανώνετε δύο ξεχωριστά πάρτι γενεθλίων, όπου κάθε παιδί μπορεί να νιώσει ξεχωριστά και να απολαύσει τη μέρα του στο έπακρο. Αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε: η οικονομική σας κατάσταση σας επιτρέπει αυτή τη διπλή δαπάνη. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά δύο πάρτι μέσα στον χρόνο είναι καλύτερο να αρκεστείτε σε ένα. Παρά το γεγονός ότι θα διοργανώσετε μόνο ένα πάρτι, μπορείτε να δώσετε και στα δύο παιδιά το καλύτερο και να σας αγαπήσουν γι' αυτό.

Πόσο κοστίζει ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων; Αυτή η έρευνα απαντά

«Fiver party» - Το παιδικό πάρτι με το δώρο των 5 ευρώ

Έχετε κατά νου τους καλεσμένους σας

Αν τα γενέθλια των παιδιών σας απέχουν μια εβδομάδα μεταξύ τους θα πρέπει να σκεφτείτε τους καλεσμένους σας: μπορούν να πάνε σε δύο πάρτι στη σειρά; Έρχονται από μακριά; Οι φίλοι και η οικογένεια συνήθως το βρίσκουν βολικό να παρευρεθούν σε ένα μόνο πάρτι. Άλλωστε, το να μην είναι σε θέση να παρευρεθούν στο άλλο πάρτι μπορεί να κάνει το άλλο παιδί να νιώσει αδικημένο!

Εξετάστε την ηλικιακή ομάδα

Στο δίλημμά σας σχετικά με το αν τα αδέλφια πρέπει να κάνουν ένα πάρτι γενεθλίων, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τη διαφορά ηλικίας. Όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας μερικών ετών, τις περισσότερες φορές είναι τα μικρότερα που λατρεύουν να μοιράζονται τα πάρτι γενεθλίων τους με τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά, ωστόσο, τείνουν να προτιμούν το δικό τους πάρτι με τους δικούς τους φίλους. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλύτερα να διοργανώσετε δύο ξεχωριστά πάρτι. Αν όμως, τα παιδιά σας έχουν διαφορά ένα με δύο χρόνια, τότε μπορείτε να κάνετε ένα πάρτι.

Είσαι καλεσμένη σε πολλά πάρτι; Μη φρικάρεις δες τον οδηγό μας

Η γνώμη του παιδιού σας μετράει

Πρέπει τα αδέλφια να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους την ίδια μέρα; Γιατί δεν τα ρωτάτε; Είναι τα γενέθλιά τους άλλωστε! Δεν θέλετε να πληγώσετε τα συναισθήματά τους ή να προκαλέσετε δυσαρέσκεια διοργανώνοντας ένα κοινό πάρτι μόνο και μόνο επειδή σας βολεύει. Μπορείτε ακόμα να διοργανώσετε δύο πάρτι με ίσους όρους, ακόμα και αν πρέπει να μειώσετε τα έξοδα.

Το διοργανώνετε δύο πάρτι γενεθλίων μπορεί να είναι διασκεδαστικό από τη σκοπιά του παιδιού, αλλά μπορεί να είναι εξαντλητικό από τη δική σας σκοπιά. Σίγουρα τα έξοδα είναι πολλά, αλλά σκεφτείτε από την άλλη πλευρά, ότι κάθε παιδί αξίζει να αισθάνεται ξεχωριστό για μια φορά. Άλλωστε τα γενέθλια έρχονται μια φορά το χρόνο, οπότε μπορείτε να τους επιτρέψετε αυτή την πολυτέλεια.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία στο τέλος της ημέρας είναι ότι είτε διοργανώσετε ένα κοινό πάρτι γενεθλίων για τα παιδιά σας είτε όχι, είναι να το κάνετε εξίσου ξεχωριστό και για τα δύο.

πηγή: parenting.firstcry.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved