Summer Camps 2024: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά στην πόλη

Προτάσεις και ιδέες για καλοκαιρινά camps με ποικίλες δραστηριότητες κι ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών.

Summer Camps 2024: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά στην πόλη
Bigstock

Οδεύουμε ολοταχώς προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς προς μεγάλη ανακούφιση των παιδιών. Ένα ατέλειωτο καλοκαίρι ξεκινά και όσοι έχουν τη δυνατότητα θ’ αναχωρήσουν για χωριά και νησιά επιστρέφοντας τον …Σεπτέμβρη.

Η πλειοψηφία των γονιών, ωστόσο, δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Με εξαίρεση την καλοκαιρινή άδεια, το υπόλοιπο διάστημα θα παραμείνει στο κλεινόν άστυ, αναζητώντας τρόπους να απασχολήσει τα παιδιά.

Summer Camps 2024

Τα summer camps είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Πολλοί δήμοι και φορείς διοργανώνουν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προγράμματα απασχόλησης με ποικίλες δραστηριότητες.

Τα περισσότερα ξεκινούν αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς και τελειώνουν στις αρχές Αυγούστου (μπορεί και αργότερα).

Τα κριτήρια επιλογής ποικίλουν και συνήθως είναι ένας συνδυασμός τιμής και δραστηριοτήτων που προσφέρει το κάθε camp.

Επίσης, τα ενδιαφέροντα των παιδιών παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς δεν έχει νόημα να επιλέξετε ένα camp με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων αν το παιδί προτιμά τη ρομποτική ή τις κατασκευές.

Αν θέλετε το summer camp να είναι κοντά στο σπίτι σας, ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του δήμου σας και επιλέξτε την περίοδο που σας ενδιαφέρει. Ως εναλλακτική λύση, έχετε και τα summer camps μουσείων, ιδιωτικών σχολείων και φορέων, οι τιμές των οποίων και τα προγράμματα, ποικίλουν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένες προτάσεις για καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

SUMMER-CAMP_5.jpg

Summer camps στον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων λειτουργεί και φέτος τα θερινά αθλητικά και ψυχαγωγικά Summer Camps, που θα πραγματοποιηθούν από τις 17 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου 2024 και για τρεις περιόδους των δύο (2) εβδομάδων η κάθε μία, στα Αθλητικά Κέντρα Γουδή, Ρουφ και Γκράβας, για παιδιά δημοτικού (χρονολογία γέννησης: 2012-2017)

Στόχος των Summer Camps είναι να προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, αλλά και να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους μέσα από τα σπορ.
Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και να αναπτύξουν τα παιδιά την αυτοπεποίθηση τους, να μάθουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά, καθώς και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

Όλα τα παιδιά, που θα συμμετέχουν στα Summer Camps θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα καθώς και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Φέτος για πρώτη φορά και μόνο για την Α' περίοδο θα λειτουργήσει στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή ένα πιλοτικό πρόγραμμα ΑμεΑ και θα αφορά ένα τμήμα με άτομα υψηλής λειτουργικότητας, τα οποία εντάσσονται σε ήδη εφαρμοσμένα Ειδικά Προγράμματα ΑμεΑ του ΟΠΑΝΔΑ.

Τα θερινά camps θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας των camps θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:30-16:00 τις ακόλουθες περιόδους:

  • Α' Περίοδος: 17/06/2024 έως 28/06/2024 (*Διάρκεια: 9 μέρες λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος στις 24/6/2024)
  • Β' Περίοδος: 01/07/2024 έως 12/07/2024 (Διάρκεια: 10 μέρες)
  • Γ' Περίοδος: 15/07/2024 έως 26/07/2024 (Διάρκεια: 10 μέρες)

Τα παιδιά συμμετέχουν σε διάφορα αθλήματα τα οποία, ανά Αθλητικό Κέντρο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

kalokairi-stin-poli-ellinikos-kosmos.jpg

Καλοκαίρι στην πόλη στον «Ελληνικό Κόσμο»

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου», «Καλοκαίρι στην Πόλη», επανέρχεται για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ-πολύ παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), υλοποιεί και φέτος θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη», για τέσσερα δεκαήμερα:

Α’ Δεκαήμερο: 17/6-28/6

Β’ Δεκαήμερο: 1/7-12/7

Γ’ Δεκαήμερο: 15/7-26/7

Δ’ Δεκαήμερο: 26/8-6/9

Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Summer Camp στην Τεχνόπολη από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Summer Camp στην Τεχνόπολη

Για ακόμη μία χρονιά το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διοργανώνει summer camp για παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών. Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και για τέσσερις εβδομάδες (πενθήμερα), οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από δραστηριότητες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Φέτος, τα παιδιά εμπνέονται από τον μαγικό κόσμο των ζώων και κάθε εβδομάδα ανακαλύπτουν πλάσματα όλων των ειδών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια εξερεύνησης και μυστηρίου, θεατρικά παιχνίδια, βόλτες σε δροσερά σημεία της πόλης και πολλά άλλα!

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς και έμπειρους παιδαγωγούς και προάγει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς και την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 08:00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 16:00 το απόγευμα, ενώ κάθε εβδομάδα αφιερώνεται σε μια ξεχωριστή θεματική από το ζωικό βασίλειο:

  • 1η εβδομάδα | 17-21.06| Μεγαλοπρεπή πτηνά
  • 2η εβδομάδα |25-28.06| Προϊστορικά ζώα
  • 3η εβδομάδα | 01-05.07| Θαλάσσια ζώα
  • 4η εβδομάδα | 08-12.07| Φανταστικά πλάσματα

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Πορτρέτα του εαυτού μας»

Με αφορμή την έκθεση «Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα» που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 30 Μαϊου έως τις 4 Νοεμβρίου 2024, το φετινό summer camp με τίτλο «Πορτρέτα του εαυτού μας» είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα.

Ποιος είμαι; Πώς μπορώ να αναπαραστήσω τον εαυτό μου με χρώματα και μπογιές; Τι σχήματα και τι γραμμές έχουν τα συναισθήματά μου; Πώς γνωστοί καλλιτέχνες του 20ου αιώνα έχουν αναπαραστήσει τον εαυτό τους; Αν ήμουν ήρωας ταινίας, ποιος θα ήμουν; Αν είχα σούπερ δυνάμεις, ποιες θα ήταν αυτές και πώς θα τις χρησιμοποιούσα; Αν ήμουν ένας κακός από μια ταινία ή ιστορία, ποιος θα ήμουν;

Αυτά και άλλα ερωτήματα, θα απαντήσουν τα παιδιά ενώ στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιαστούν τα έργα τους σε μια έκθεση που θα τη στήνουν μέρα με τη μέρα.

Το φετινό Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε 7 πενθήμερα:

  • 17-21/6,
  • 25-28/6*
  • 1-5/7
  • 8-12/7
  • 15-19/7
  • 22-26/7
  • 29/7-2/8

Το Summer Camp απευθύνεται σε ελληνόφωνα παιδιά της Ελλάδας και του εξωτερικού ηλικίας 6 ετών (που θα πάνε Α’ Δημοτικού) έως 11 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

kalokairi-exosxoliko-diavasma.jpg

Summer Camp 2024 - STEM & Arch στο Μουσείο Ηρακλειδών

Ένα Summer Camp αφιερωμένο στην STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) εκπαίδευση και στην Αρχαιολογία έχει ετοιμάσει το Μουσείο Ηρακλειδών το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε τέσσερις ανεξάρτητες εβδομάδες που έχουν μεν μια νοηματική συνέχεια αλλά δίνουν την ελευθερία σε κάποιον να παρακολουθήσει όλες ή όποιες επιθυμεί, με οποιαδήποτε σειρά.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα:

  • 1η εβδομάδα: 17 έως 21 Ιουνίου
  • 2η εβδομάδα: 24 έως 28 Ιουνίου
  • 3η εβδομάδα: 1 έως 5 Ιουλίου
  • 4η εβδομάδα: 8 έως 12 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

paidiko-mouseio.jpg

Summer camp στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα υποδεχθεί στο φετινό summer camp παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου και για 7,5 ώρες ημερησίως (8:00-15:30) παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα ζωγραφίζουν με αφορμή βιβλία και έργα γνωστών καλλιτεχνών, θα εμπνευστούν από τις εκθέσεις του Μουσείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, παιχνίδια δεξιοτήτων, μουσικοκινητική, εξερευνήσεις στην Πλάκα, παιχνίδια κίνησης στον πεζόδρομο του Μουσείου, αλλά και δημιουργικές επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Δίγλωσσο summer camp

Tο Summer Camp της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης απευθύνεται σε μαθητές που τέλειωσαν το Προνηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Υπάρχουν δράσεις εντός και εκτός των εγκαταστάσεων του σχολείου, προσαρμοσμένες στις ηλικιακές ομάδες των παιδιών.

Ωράριο Λειτουργίας : 09:00 – 15:30 (Δευτέρα – Παρασκευή)

Διάρκεια : 3 εβδομαδες

  • 17/06/24 – 21/06/24
  • 25/06/24-28/06/24
  • 1/07/24 – 5/07/24

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

paixnidi-stin-efiveia.jpg

Summer Camps στα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη

Mε κύριο στόχο να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά παρέα με τους συνομηλίκους τους κάνοντας παράλληλα αθλητικές δραστηριότητες, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη δημιούργησαν τα ακόλουθα προγράμματα προσφέροντας ποικιλία και εναλλακτικές στα παιδιά, μαθητές και μη των Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη:

• Junior Summer Camp για μαθητές Νηπιαγωγείου.
• Adventure Camp για μαθητές Δημοτικού.
• Basketball Camp για μαθητές Δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών

Για να δείτε τις πληροφορίες του κάθε Summer Camp και να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.*

*Απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων προκειμένου να πραγματοποιηθεί το κάθε camp.

The British Summer School in Athens 2024 στη σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου

Το πρόγραμμα του Wondrous Journeys περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, STEM and Robotics, διαδραστικά παιχνίδια, διάφορα αθλήματα αλλά και τραγούδια και ιστορίες εμπνευσμένες από τα επιτεύγματα και τα κατορθώματα σπουδαίων ερευνητών.

Το Wondrous Journeys:

  • Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών
  • Πραγματοποιείται από τις 17 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου στην Παλλήνη και
  • Διαρκεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30΄ έως τις 14:40΄ και προσφέρει προαιρετική δυνατότητα παραμονής έως τις 16:40΄ στο απογευματινό πρόγραμμα Fun after 14:40.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ

paidiko-parti-paidia.jpg

Summer Camp στον STEM Education

Το Summer Camp λειτουργεί από τις 17 Ιουνίου έως και τις 2 Αυγούστου. Συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 4-15 ετών, με πρόγραμμα προσαρμοσμένο ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκουν.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν επιστημονικές γνώσεις και παιχνίδι που επιτρέπουν στο παιδί να κοινωνικοποιηθεί, να διασκεδάσει και να μάθει!

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Kαλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Το 11ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp, θα φιλοξενηθεί για μια ακόμα χρονιά στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι.

Η φετινή θεματική «Η ομορφιά μιας απλής ζωής», εστιάζει σε έννοιες όπως η ειρήνη, η αρμονική συνύπαρξη, η επικοινωνία, η ζωή στη Φύση και κυρίως στον ρόλο της απλότητας ως πρωταγωνίστριας στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και το ευ ζην.

Το Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4,5-16 ετών.

Ημερομηνίες – ωράριο:

1η εβδομάδα: 17 - 21 Ιουνίου
2η εβδομάδα: 24 - 28 Iουνίου
3η εβδομάδα: 1 - 5 Ιουλίου
4η εβδομάδα: 8 - 12 Ιουλίου
5η εβδομάδα: 15 - 19 Ιουλίου
6η εβδομάδα: 22 - 26 Ιουλίου
7η εβδομάδα: 29 Ιουλίου - 2 Αυγούστου
8η εβδομάδα: 26 - 30 Αυγούστου
9η εβδομάδα: 2 - 6 Σεπτεμβρίου

Καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00 π.μ – 4:00 μ.μ.
Φύλαξη 4:00 μ.μ.- 6:00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved