4 ευχάριστες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο

Ψάχνετε έμπνευση για το πώς θα απασχολήσετε το μικρό σας τώρα που τελειώνει το σχολείο; 

4 ευχάριστες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο
Bigstock

Αυτή την εποχή του χρόνου, ο ήλιος λάμπει έντονα και η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και περισσότερο.

Πάρτε, λοιπόν, τα παιδιά σας από το σπίτι και βγείτε έξω για τα πέντε κορυφαία παιχνίδια! Τα παιδιά χαίρονται με το κυνήγι, είτε πρόκειται για την αναζήτηση ενός αντικειμένου σε ένα κυνήγι θησαυρού είτε ενός προσώπου στο κρυφτό! Τους αρέσει να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να συλλέγουν και να ταξινομούν «θησαυρούς».

1. Σφουγγαρο-στόχος

Πάρτε τα παιδιά σας για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με σφουγγάρια και κουβάδες με νερό. Ζητήστε από τα παιδιά να εντοπίσουν ένα σημείο στο έδαφος κατάλληλο ή σ' έναν τοίχο για να ζωγραφίσουν στόχους με κιμωλία .

2. Κυνήγι σχημάτων

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αναζητήσουν πραγματικά σχήματα καθώς κάνετε έναν περίπατο.

Δώστε του ένα σύμβολο ενός συγκεκριμένου σχήματος για να βρουν ή να αναγνωρίσουν μια ποικιλία σχημάτων και να τα μετρήσουν. Ποιο σχήμα είδε περισσότερες φορές;

Τα παιδιά μπορούν να αναπαράγουν τα σχήματα χρησιμοποιώντας μικρά ξύλα, πέτρες ή φύλλα ή να ζωγραφίσουν «αντίγραφα» στο πλακόστρωτο με κιμωλία.

3. Κυνήγι υφής

Πάρτε τα παιδιά σας σ' ένα κυνήγι υφών στη φύση!

Αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό για παιδιά που έχουν ανάγκη να κινούνται περισσότερο καθώς αποτελεί έναν συναρπαστικό αγώνας δρόμου και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να «ξοδέψουν» την ενέργειά τους εποικοδομητικά!

4. Πικνίκ

Πηγαίνετε με τα παιδιά σας έξω για ένα πρωινό ή για ένα μεσημεριανό πικνίκ σε ένα σκιερό σημείο.

Τίποτα δεν «λέει» περισσότερο καλοκαίρι από το να κάθεστε, να απολαμβάνετε το φαγητό σας και να κουβεντιάζετε με τους φίλους σας απολαμβάνοντας ένα σνακ.

Για να ολοκληρώσετε την αισθητηριακή εμπειρία, ενθαρρύνετέ τα να ξαπλώσουν και να αναζητήσουν σχήματα ή εικόνες στα σύννεφα ή στα δέντρα ή να κυλιστούν και να παρακολουθήσουν τι κάνουν τα έντομα στην καθημερινή τους ζωή.

Πηγή: natureplaywa.org.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved