Γιατί τα παιδιά πρέπει να πίνουν ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο

Μήπως οι μαμάδες παλιά κάτι ήξεραν παραπάνω και έδιναν ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά πριν τον ύπνο; 

Γιατί τα παιδιά πρέπει να πίνουν ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο

Το γάλα πέρα από το ότι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά είναι και μία έξυπνη επιλογή για να χαλαρώσει το παιδί σας. Πώς, όμως, εξηγείται η συμβολή του στην ξεκούραση των μικρών παιδιών;

Ιδού πέντε λόγοι:

1. Δημιουργεί ένα τελετουργικό ρουτίνας

Η σωστή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς είναι σαν να «δίνει» ένα μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για χαλάρωση .

Το τελετουργικό της κατανάλωσης ενός ζεστού ποτηριού γάλατος πριν από τον ύπνο μπορεί να είναι μια ανακουφιστική συνήθεια που χαλαρώνει το νευρικό σύστημα καθώς το μικρό σας ετοιμάζεται να πάει στο κρεβάτι του.

2. Η πρωτεΐνη εξισσοροπεί το σάκχαρο στο αίμα

Ένα πρωτεϊνούχο «σνακ » πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν συνήθως το μικρό σας τρώει κάτι μικρό πριν από τον ύπνο, δοκιμάστε ένα ποτήρι γάλα μερικές ώρες πριν π.χ. πριν πλύνει τα δόντια του.

3. Περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη

Το γάλα είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υγιεινών λιπαρών, ασβεστίου, βιταμινών Β και βιταμίνης D . Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική, υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη - από τον εγκέφαλο μέχρι τα οστά - καθιστώντας το γάλα σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

4. Υποστηρίζει τον υγιή μεταβολισμό

Μερικές μαμάδες ανησυχούν ότι η κατανάλωση γάλακτος πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους . Αντίθετα, βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και να υποστηρίζει τον φυσιολογικό μεταβολικό ρυθμό ενώ το παιδί σας κοιμάται.

5. Περιέχει τρυπτοφάνη

Η τρυπτοφάνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή νευροδιαβιβαστών και ορμονών που ελέγχουν τους κύκλους ύπνου και αφύπνισης. Το σώμα χρησιμοποιεί την τρυπτοφάνη για την παραγωγή σεροτονίνης , ενός νευροδιαβιβαστή που προκαλεί ευεξία και επηρεάζει τη διάθεση και ναι, τον ύπνο. Η σεροτονίνη μετατρέπεται σε μελατονίνη καθώς το σώμα προετοιμάζεται για ξεκούραση.

Πρόσφατες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το γάλα περιέχει πεπτίδια (μικροσκοπικά μόρια πρωτεϊνών) που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος και να υποστηρίξουν τον φυσιολογικό ύπνο.

Άλλες πηγές τρυπτοφάνης είναι η γαλοπούλα, το κοτόπουλο , τα αυγά, τα ψάρια, το τυρί και οι ξηροί καρποί.

Συμπερασματικά, εάν το παιδί σας δυσκολεύευται να κοιμηθεί, δοκιμάστε να εντάξετε το γάλα στη ρουτίνα του ύπνου του. Τα οφέλη του είναι άφθονα και είναι ένας θρεπτικός, γευστικός τρόπος για να κλείσει την ημέρα του.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved