Παγωτό σύκο: Παραδοσιακή και δροσερή γεύση με τρία υλικά

Παγωτό σύκο: Παραδοσιακή και δροσερή γεύση με τρία υλικά
Bigstock

Παγωτό σύκο: Μοναδική γεύση, που θυμίζει μαμά, με τρία μόλις υλικά.

Μία έξυπνη, νόστιμη μα κυρίως υγιεινή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι: Παγωτό σύκο!

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή για να την φτιάξετε!

Τα σύκα είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και ο Αύγουστος είναι χωρίς αμφιβολία μήνας τους.

Τα σύκα έχουν μία μοναδική γλυκιά γεύση και είναι ένα από τα ιδανικά φρούτα για να φτιάξουμε παγωτό. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μέσα σε λίγη ώρα μπορούμε να φτιάξουμε ένα φανταστικό και σούπερ δροσερό γλύκισμα για τα παιδιά.

Οφέλη σύκου

Τα σύκα αποτελούν μια πρώτης τάξεως πηγή ασβεστίου, γεγονός που σημαίνει ότι θωρακίζεται η υγεία των οστών και δυναμώνει το σώμα.

Σημαντική είναι και η περιεκτικότητά των σύκων σε φυτικές ίνες, καθώς βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού και γαστρεντερικού συστήματος.

Τα σύκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φώσφορο και φυλλικό οξύ, γι’ αυτό αποτελούν μία καλή επιλογή για άτομα που πάσχουν από αναιμία και για γυναίκες στην έμμηνο ρύση.

Οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες ενισχύουν και την υγεία του δέρματος και βοηθούν στη διατήρηση της λάμψης του.

Τα σύκα έχουν κάλιο και μαγνήσιο, και ως εκ τούτου, βοηθούν στην διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ οι φυτικές ίνες, ελαττώνουν το επίπεδο χοληστερόλης.

Η περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο και κάλιο θωρακίζει τα οστά και προλαμβάνει παθήσεις όπως η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα και η οστεοπενία.

Με πληροφορίες από: webmd.com

Προετοιμασία: 10'

Υλικά

Για το παγωτό σύκο:

  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 2 βαζάκια γλυκό του κουταλιού σύκο

Βήματα

Για το παγωτό:

  • Περνάμε το γλυκό κουταλιού από σουρωτήρι, για να ξεχωρίσουμε τα σύκα από το σιρόπι. Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ για 1′ λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα σύκα στην κρέμα μας, βάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενο σκεύος με καπάκι , το βάζουμε στην κατάψυξη όλο το βράδυ και σερβίρουμε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved