Κέικ μήλου για να υποδεχτείτε τη νέα σχολική χρονιά

Κέικ μήλου για να υποδεχτείτε τη νέα σχολική χρονιά
Bigstock

Κέικ με μήλα και φιλέ αμύγδαλο για να υποδεχτείτε με φθινοπωρινή διάθεση τη νέα σχολική χρονιά.

Κέικ με μήλα και φιλέ αμύγδαλο για να υποδεχτείτε με φθινοπωρινή διάθεση τη νέα σχολική χρονιά.

Τα κέικ, οι ζύμες και οι συνταγές με σνακ έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο. Και πώς να μην την έχουν άλλωστε αφού η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και οι απανταχού μαμάδες, ανασκουμπώνονται και παίρνουν μια βαθιά ανάσα για να ετοιμάσουν το πρόγραμμα των παιδιών τους, να μπουν σε μια νέα -διαφορετική από το καλοκαίρι- καθημερινότητα και φυσικά να ετοιμάσουν συνταγές κατάλληλες για το διάλειμμα και όχι μόνο.

Οι παιδικοί σταθμοί έχουν ανοίξει, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 του μήνα και δεν έχετε παρά να το γιορτάσετε με ένα γλυκό που θα σας φέρει πιο κοντά στο φθινοπωρινό σας πρόγραμμα. Κέικ μήλου διαφορετικό από όλα όσα έχετε φτιάξει ποτέ.

Αφράτο, ζουμερό και νόστιμο.

Δείτε τα υλικά που ακολουθούν παρακάτω καθώς και τη διαδικασία παρασκευής. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί για να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το φτιάξετε.

https://www.instagram.com/p/CbkCdtHFXVd

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

Προετοιμασία: 7'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • 4 μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (περάστε τα με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν)
  • 3 αυγά
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια με ζάχαρη
  • 100 ml λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 ml γάλα
  • 170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αμύγδαλο φιλέ

Βήματα

  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια ζάχαρης, μέχρι να αφρατέψουν. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός.
  • Αφού αφρατέψει καλά, προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Με ένα σύρμα χειρός ανακατέψτε καλά.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα σας, ρίξτε τα μήλα και ανακατέψτε καλά.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψάκι (όπως αυτό που βλέπετε στο βίντεο) βάλτε αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώστε πολύ καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα, πασπαλίστε με αμύγδαλο φιλέ και ψήστε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Όταν είναι έτοιμο, αφήστε λίγο να κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved