Συνταγή για κλασικό κέικ πορτοκάλι που μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγα λεπτά - Ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο.
Με το άνοιγμα των σχολείων και τη νέα ρουτίνα που ξεκινά για όλη την οικογένεια, θα πρέπει να ετοιμάζετε καθημερινά και το κολατσιό των παιδιών.
Για αρκετές μαμάδες είναι γνώριμη διαδικασία από προηγούμενες χρονιές, άλλες πάλι θα νιώσουν τη …χαρά της προετοιμασίας φέτος.
Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να σκέφτεστε καθημερινά τι να βάλετε για κολατσιό στο παιδί, σας προτείνουμε συνεχώς ιδέες καθόλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.
Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε με μια απλή και αγαπημένη συνταγή για κέικ πορτοκάλι. Όσες φορές και να το φτιάξετε, η γεύση είναι μοναδική.
Πριν δείτε τα υλικά να έχετε υπόψιν σας τα εξής:
Λάδι
Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λάδι προτιμάτε ή λιωμένο βούτυρο (7 κουταλιές της σούπας ή 105 ml).
Αλεύρι
Αν προτιμάτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, κανένα πρόβλημα, γίνεται εξίσου νόστιμο το κέικ. Προσοχή όμως στο χρόνο ψησίματος.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 40'
Υλικά
Για το κέικ
- 1 γλυκό πορτοκάλι χωρίς κουκούτσι με φλούδα (ή αφαιρέστε τους σπόρους αν υπάρχουν)
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- ⅓ φλιτζάνι φυτικό λάδι ( 80 ml)
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ( 100 gr), προσθέστε ¼ φλιτζάνι ( 50 gr) ακόμα αν το θέλετε πιο γλυκό
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( 250 γρ.)
Βήματα
-
Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα υγρά υλικά και χτυπήστε τα με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα.
-
Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε.
-
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα ή ένα σύρμα χειρός. Μην το παρακάνετε όμως.
-
Ρίξτε το μείγμα σε μια μικρή, μακρόστενη φόρμα που έχετε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει.
-
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα (πάνω- κάτω) στους 170ºC για 40 λεπτά ( ανάλογα και με το φούρνο).