Trick or treat; Τα πιο νόστιμα φαντασματάκια είναι αυτά.
Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς εδώ στο mothersblog λατρεύουμε το halloween και όλα όσα το συνοδεύουν. Σκάλισμα κολοκύθας, διακόσμηση, τρομακτικές συνταγές, ταινίες... είναι μόνο μερικά από όλα όσα κάνουμε με τα παιδιά μας στο σπίτι και γι' αυτό θα βρείτε πολλές ιδέες στο site μας.
Σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε μια εύκολη συνταγή για μαρεγκάκια (μπεζεδάκια) φαντασματάκια. Με ζάχαρη και ασπράδια θα κάνετε θαύματα.
Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 60'
Υλικά
- 130 γραμμάρια ασπράδια (συσκευασία με έτοιμα ασπράδια θα βρείτε σε πολλά σουπερμάρκετ)
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 130 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1-2 κ.τ.σ λιωμένη κουβερτούρα
Βήματα
-
Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και τις βανίλιες.
-
Ξεκινήστε με μέτρια ταχύτητα και δυναμώστε μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα.
-
Έπειτα ρίχνετε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει κι άλλο και έχει διαλυθεί η κρυσταλλική ζάχαρη προσθέστε την άχνη.
-
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και είναι έτοιμο, γεμίστε ένα κορνέ και σχηματίστε σε ένα ταψί που θα έχετε βάλει λαδόκολλά τα φαντασματάκια σας όπως φαίνεται και στο βίντεο.
-
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C στον αέρα για 2 ώρες περίπου. Προσοχή μη δυναμώσετε τη θερμοκρασία γιατί οι μαρέγκες σας θα χάσουν το άσπρο τους χρώμα.
-
Μόλις είναι έτοιμες, βγάλτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν καλά.
-
Τέλος με τη λιωμένη σοκολάτα σχεδιάζετε ματάκια και στόμα και τα φαντασματάκια σας είναι έτοιμα.