Εύκολη και νόστιμη συνταγή με σαγκουίνια.
Τα παιδιά σας -και όχι μόνο- θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή με σαγκουίνια. Γιατί; Μα φυσικά γιατί τα μικρά σας τρελαίνονται για το κέικ της μαμάς.
Τι και αν έχει επάνω κόκκινες φέτες πορτοκαλιού, τα μικρά θα ενθουσιαστούν με την εμφάνιση του κέικ. Αν πάλι έχετε καλέσει φίλες για καφεδάκι; Δεν έχετε παρά να τους σερβίρετε ένα κομμάτι από το κέικ που θα φτιάξετε και θα τις αφήσετε με το στόμα ανοιχτό.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 45'
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αβγά
- 260 ml φρέσκο γάλα
- ξύσμα από 1 σαγκουίνι
- 1 μεγάλο σαγκουίνι
- 2 κ.τ.σ. βούτυρο
- κρυσταλλική καστανή ζάχαρη
Βήματα
-
Βάλτε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη και θέστε σε λειτουργία το μίξερ.
-
Ρίξτε σιγά- σιγά τη ζάχαρη και έπειτα ένα- ένα τα αβγά.
-
Συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά και μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το ξύσμα σαγκουινιού.
-
Ρίξτε το αλεύρι και το γάλα επίσης εναλλάξ.
-
Βουτυρώστε πολύ καλά τη φόρμα σας και πασπαλίστε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Καθαρίστε το σαγκουίνι και κόψτε το σε φέτες (ούτε χονδρές ούτε λεπτές).
-
Στρώστε τις φέτες σαγκουινιού στον πάτο της φόρμας και ρίξτε από επάνω το μείγμα του κέικ.
-
Ψήστε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
-
Αφήστε 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει στη φόρμα και έπειτα βγάλτε το και βάλτε το σε μια πιατέλα.
-
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με ένα γλάσο που θα φτιάξετε με λεμόνι και ζάχαρη άχνη.