Πιο νόστιμο και πιο αφράτο κέικ σοκολάτας δεν έχετε φτιάξει ποτέ.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα σοκολατένιο κέικ. Πόσο μάλλον αν συνοδεύεται με ζάχαρη άχνη, παγωτό βανίλια και φράουλες.
Εντάξει τα συνοδευτικά, πλην της ζάχαρης άχνης, μπορείτε να τα παραλείψετε ειδικά αν θέλετε αυτό το κέικ να συνοδεύσει το μικρό σας στο σχολείο. Είναι νόστιμό, σπιτικό και θα το φάει με λαχτάρα στο διάλειμμα.
Προετοιμασία: 20'
Eκτέλεση: 50'
Υλικά
για μια φόρμα του κέικ
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου)
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 συσκευασία (φακελάκι) βανίλια με ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
- 300 γρ αλεύρι (2 φλιτζάνια)
- 50 γρ φουντούκια ψιλοτριμμένα (4 κουταλιές της σούπας
- 40 γρ κακάο (2 κ.σ.)
- 1 συσκευασία (φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
- 180 ml λάδι (1 φλιτζάνι)
- 180 ml γάλα (1 φλιτζάνι)
Βήματα
-
Βάλτε στο μίξερ τα αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν καλά.
-
Ρίξτε τις 2 κουταλιές πραλίνα και συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ.
-
Προσθέστε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε στο μίξερ για 7-10 λεπτά.
-
Βάλτε έπειτα το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.