Εύκολο γλυκό που δεν χρειάζεται καν ψήσιμο.
Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές όλο και κάποιο σπιτικό γλυκό θα θέλετε να φτιάξετε για την οικογένειά σας, πέρα από μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Συνήθως θέλετε ένα γλυκό εύκολο και με λίγα υλικά, με μικρό βαθμό δυσκολίας και ει δυνατόν …εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα.
Όχι, δεν ζητάτε πολλά. Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες τέτοιες συνταγές με τρία – τέσσερα ή το πολύ πέντε υλικά.
Μια τέτοια συνταγή σας προτείνουμε κι εμείς για τα Χριστούγεννα. Με μόλις τρία υλικά, καθόλου ζάχαρη ή αλεύρι.
Μπορεί να σας φανεί λίγο χρονοβόρα ως προς την αναμονή (χρειάζεται να βάλετε τα γλυκάκια στο ψυγείο) αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 40'
Υλικά
- 200 γρ αμύγδαλα (170 γρ. + 30 γρ. για τη διακόσμηση)
- 290 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Βήματα
-
Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
-
Στη συνέχεια τα τρίβετε στο μπλέντερ.
-
Κοσκινίζετε 30 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα με μια σήτα για να πασπαλίσετε τα γλυκά.
-
Μουλιάζετε τους χουρμάδες για 15 λεπτά.Τους ξεπλένετε, αφαιρείτε τους σπόρους και τους κόβετε σε κομμάτια.
-
Αλέθετε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια κολλώδες μάζα.
-
Αλείψτε τα χέρια μας με λάδι ή φορέστε γάντια και ανακατέψτε τους λιωμένους χουρμάδες με τα αλεσμένα αμύγδαλα. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, πλάστε την σε παραλληλόγραμμο σχήμα και απλώστε τα γλυκά σε ένα σκεύος με αντικολλητικό χαρτί
-
Βάλτε τα γλυκά στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
-
Λιώστε 200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας χωρίς ζάχαρη σε μπεν μαρί και βουτήξτε ένα ένα τα γλυκάκια. Βάλτε τα στο ψυγείο για 5 λεπτά.
-
Διακοσμήστε τα με σοκολάτα χρησιμοποιώντας είτε ένα πιρούνι είτε κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήστε τα στο ψυγείο για άλλα 5 λεπτά.
-
Στη συνέχεια, πιάστε τα με ένα χαρτί στη μέση και βουτήξτε τις δύο άκρες του γλυκού στη σοκολάτα και στη συνέχεια στη σκόνη αμυγδάλου.
-
Τα σοκολατένια γλυκάκια με χουρμάδες είναι έτοιμα.