Υγιεινά μπισκότα με βρόμη και κακάο.
Σοκολατένιο δεν σημαίνει και ανθυγιεινό και αυτό αποδεικνύει η συνταγή που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα, μία συνταγή εύκολη και το πιο σημαντικό όμως, υγιεινή.
Μπισκότα σοκολάτας, λοιπόν, με βρόμη και κακάο και χωρίς καθόλου ζάχαρη και βούτυρο. Ένα ακόμα λόγος που θα τα λατρέψετε; Δεν χρειάζονται ψήσιμο!
Τα παιδιά μπορούν να πάρουν μερικά μαζί τους στο σχολείο για κολατσιό και εσείς μπορείτε να τα απολαύσετε με τον πρωινό σας καφέ.
Πηγή συνταγής: eatingbirdfood.com
Προετοιμασία: 15'
Υλικά
- ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μία ώριμη μπανάνα λιωμένη, αλλά θα κάνει τα μπισκότα λίγο πιο ξερά)
- ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο κρεμώδες
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
- ¼ φλιτζάνι κακάο χωρίς ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φλιτζάνια βρόμη
Βήματα
-
Βάλτε το λάδι καρύδας και το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το γάλα αμυγδάλου, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατέψτε.
-
Προσθέστε τη βρόμη και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα με το φυστικοβούτυρο και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε ξανά.
-
Σχηματίστε τα μπισκότα και βάλτε τα σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν.