Στην εκπομπή της Ελένης πριν λίγο καιρό είχαμε δει μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή για κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι. Όπως ανέφερε και ο σεφ, Γιώργος Παπακώστας, ανακαλύφθηκε το 1920 καταλάθος. Ένας σεφ στο νησί Κάπρι της Ιταλίας, θέλησε να φτιάξει ένα κέικ αμυγδάλου και ξέχασε να βάλει το αλεύρι.
Πώς θα φτιάξετε και εσείς Torta Caprese, όπως είναι το όνομα αυτού του κέικ.
Υλικά:
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτα
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 4 κρόκους αυγών
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.τ.σ. κονιάκ ή brandy ή ρούμι
- 120 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα ή αλεύρι αμυγδάλου
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 ασπράδια αυγών
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: