Μια άκρως φθινοπωρινή συνταγή για όλη την οικογένεια.
Λουκουμάδες με μήλα, μηλολουκουμάδες, μήλα με κουρκούτι στο τηγάνι. Πείτε τους όπως θέλετε. Είναι φανταστικοί, νόστιμοι, μυρωδάτοι και εύκολοι στην παρασκευή τους.
Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα τους λουκουμάδες σας, δεν έχετε παρά να τους φτιάξετε με μήλα. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε σήμερα κιόλας.
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 30'
Υλικά
Για τους λουκουμάδες:
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά λίγο αλάτι
- 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
- 1 φλ. χλιαρό νερό
- 2-3 κόκκινα τραγανά μήλα
- λάδι (για τηγάνισμα)
Για το σερβίρισμα:
- μέλι
- κανέλα
Βήματα
-
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέστε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να δημιουργήσετε ένα χυλό.
-
Σκεπάστε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη, μια πετσέτα και αφήστε να φουσκώσει για μισή ωρίτσα.
-
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, πλύνετε τα μήλα, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε στρογγυλές φέτες.
-
Βγάλτε τα κουκούτσια.
-
Βάλτε στο τηγάνι το λάδι να κάψει καλά.
-
Με ένα πιρούνι βουτήξτε τις φέτες μήλου στο χυλό και έπειτα τηγανίστε στο καυτό λάδι.
-
Ακολουθήστε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε όλους τους λουκουμάδες μήλου.
-
Πασπαλίστε με μέλι και κανέλα και απολαύστε!