Τα αγαπημένα ρολάκια κανέλας αλλιώς.
Είναι ένα αγαπημένο γλυκό κάθε εποχή που συνοδεύει τέλεια τον ζεστό καφέ. Τα παιδιά επίσης τα λατρεύουν και σίγουρα αυτή τη συνταγή που εκτός από εύκολη είναι και πολύ υγιεινή θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Cinnamon rolls, λοιπόν, για σήμερα σε μία πιο υγιεινή και ιδιαίτερη παραλλαγή τους.
Πηγή συνταγής: nutritious-delights.com
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- ½ ώριμη μπανάνα λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας έλαιο αβοκάντο
- 1 κουταλιά της σούπας maple syrup
- ¾ βρόμη αλεσμένη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρόμης
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Βήματα
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μπανάνα, το έλαιο αβοκάντο, το maple syrup και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι βρόμης, το αλάτι και το baking powder και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε ξεχωριστά τη ζάχαρη με την κανέλα. Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη και αλείψτε με λίγο ακόμα έλαιο αβοκάντο.
-
Απλώστε σε όλη το ανοιγμένο φύλλο την κανέλα με τη ζάχαρη και τυλίξτε τη ζύμη. Κόψτε τα ρολάκια κανέλας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10 λεπτά.