Υγιεινό και λαχταριστό σνακ με τρία υλικά.
Κι όμως, ένα μήλο μπορεί να γίνει το βασικό υλικό για ένα λαχταριστό γλυκάκι που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Ροδέλες μήλου με σοκολάτα και καραμέλα η πρότασή μας για σήμερα, μία συνταγή που θα γίνει και από τις δικές σας αγαπημένες. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, δεν θέλει ψήσιμο και μπορείτε να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις στη συνταγή, δηλαδή να βάλετε λευκή κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος, φουντούκια κ.α.
Παρακάτω αναλυτικά η συνταγή.
Προετοιμασία: 10'
Υλικά
- 1 μήλο πράσινο
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- μαλακές καραμέλες βουτύρου
- Καρύδια (προαιρετικά)
Βήματα
-
Κόψτε το πράσινο μήλο σε ροδέλες και αφαιρέστε το κουκούτσι στο κέντρο.
-
Σπάστε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και λιώστε την, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, είτε σε μπεν μαρί.
-
Βουτήξτε τις ροδέλες μήλου στην κουβερτούρα και βάλτε της σε ταψί, πάνω σε αντιοκολλητικό χαρτί.
-
Στη συνέχεια λιώστε τις μαλακές καραμέλες βουτύρου σε ένα κατσαρολάκι και περιχύστε τη λιωμένη καραμέλα πάνω στις ροδέλες. Εάν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς και να βάλετε από κάτω.
-
Βάλτε το ταξί με τις ροδέλες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.