Αφράτη μηλόπιτα νηστίσιμη χωρίς μίξερ - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Μαργαρίτα Νικολάου
Αφράτη μηλόπιτα νηστίσιμη χωρίς μίξερ - Έτοιμη σε λίγα λεπτά
Bigstock

Η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα που θα φτιάξετε χωρίς αβγά και βούτυρο.

Μπορεί να έχουμε μπει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και οι γιορτινές συνταγές να έχουν την τιμητική τους, όπως τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες και τα τρουφάκια, όμως η μηλόπιτα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και ταιριάζει με όλες τις εποχές και τις περιστάσεις.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μηλόπιτες, και μέσα από το Mothersblog.gr έχω μοιραστεί μαζί σας αρκετές παραλλαγές. Όπως για παράδειγμα το κέικ μήλου, τη μηλόπιτα με ελαιόλαδο, την αγαπημένη σας, μηλόπιτα της τεμπέλας και τα αστέρια σφολιατο-μηλοπιτάκια.

Τούτη εδώ είναι εύκολη, γευστική και νηστίσιμη. Ιδανική για όσους νηστεύουν τις μέρες των γιορτών και θέλουν ένα νόστιμο γλυκό.

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε αλεύρι, μήλα, κανέλα, καστανή ζάχαρη, γάλα αμυγδάλου, baking powder και σπορέλαιο.

*πρώτη δημοσίευση 14/11/2023 - ανανεώθηκε

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κ.τ.γ. κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3-4 μήλα
  • 1/4 κούπας σπορέλαιο

Βήματα

  • Πάρτε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι και βάλτε λαδόκολλα στον πάτο.
  • Περάστε με μαργαρίνη και αλεύρι, γύρω ώστε να μην κολλήσει η μηλόπιτα στα τοιχώματα.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις)
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
  • Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Μη χρησιμοποιήσετε το μίξερ, με το χέρι θα γίνει πιο αφράτο το κέικ σας.
  • Κόψτε 2 μίλα σε κυβάκια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα.
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι σας και τέλος διακοσμήστε με φέτες μήλου από πάνω. (τοποθετήστε τα κυκλικά σαν τριαντάφυλλο).
  • Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
  • Ψήστε για 55 - 60 λεπτά. (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά μέσα.
  • Βγάλτε, αφήστε να κρυώσει καλά και πασπαλίστε με άχνη (προαιρετικά)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved