Η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα που θα φτιάξετε χωρίς αβγά και βούτυρο.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για νηστίσιμες μηλόπιτες, αλλά μόνο τούτη είναι εύκολη και γευστική.
Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε αλεύρι, μήλα, κανέλα, καστανή ζάχαρη, γάλα αμυγδάλου, baking powder και σπορέλαιο.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.γ. baking powder
- 3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
- 3 κ.τ.γ. κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
- 3-4 μήλα
- 1/4 κούπας σπορέλαιο
Βήματα
-
Πάρτε ένα μεσαίο στρογγυλό ταψάκι και βάλτε λαδόκολλα στον πάτο.
-
Περάστε με μαργαρίνη και αλεύρι, γύρω ώστε να μην κολλήσει η μηλόπιτα στα τοιχώματα.
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις)
-
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη.
-
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.
-
Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
-
Μη χρησιμοποιήσετε το μίξερ, με το χέρι θα γίνει πιο αφράτο το κέικ σας.
-
Κόψτε 2 μίλα σε κυβάκια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα.
-
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι σας και τέλος διακοσμήστε με φέτες μήλου από πάνω. (τοποθετήστε τα κυκλικά σαν τριαντάφυλλο).
-
Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.
-
Ψήστε για 55 - 60 λεπτά. (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά μέσα.
-
Βγάλτε, αφήστε να κρυώσει καλά και πασπαλίστε με άχνη (προαιρετικά)