Κέικ με ηλιέλαιο και σοκολατένια τρούφα

Κέικ με ηλιέλαιο και σοκολατένια τρούφα
Bigstock

Μια κλασική μαμαδίστικη συνταγή για κέικ με ηλιέλαιο.

Δεν έχετε βούτυρο ή μαργαρίνη στο ψυγείο για να φτιάξετε το κέικ που σας ζήτησε το παιδί σας; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο. Μια πιο ελαφριά εκδοχή και με λιγότερες θερμίδες.

Παρακάτω ακολουθεί μια κλασική μαμαδίστικη συνταγή με ξύσμα πορτοκαλιού και σοκολατένια τρούφα.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 5-6 κ.τ.σ. τρούφα σοκολάτας

Βήματα

  • Βάλτε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
  • Βάλτε ένα-ένα τα αβγά όσο συνεχίζετε το χτύπημα.
  • Έπειτα ρίξτε το αλεύρι και γάλα εναλλάξ.
  • Τέλος βάλτε το ξύσμα πορτοκαλιού και την τρούφα.
  • Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά την φόρμα του κέικ. Ρίξτε μέσα στο μείγμα και ψήστε σε 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.
  • Αφού δοκιμάσετε μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  • Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
  • Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved