Μια κλασική μαμαδίστικη συνταγή για κέικ με ηλιέλαιο.
Δεν έχετε βούτυρο ή μαργαρίνη στο ψυγείο για να φτιάξετε το κέικ που σας ζήτησε το παιδί σας; Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο. Μια πιο ελαφριά εκδοχή και με λιγότερες θερμίδες.
Παρακάτω ακολουθεί μια κλασική μαμαδίστικη συνταγή με ξύσμα πορτοκαλιού και σοκολατένια τρούφα.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 5-6 κ.τ.σ. τρούφα σοκολάτας
Βήματα
-
Βάλτε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
-
Βάλτε ένα-ένα τα αβγά όσο συνεχίζετε το χτύπημα.
-
Έπειτα ρίξτε το αλεύρι και γάλα εναλλάξ.
-
Τέλος βάλτε το ξύσμα πορτοκαλιού και την τρούφα.
-
Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά την φόρμα του κέικ. Ρίξτε μέσα στο μείγμα και ψήστε σε 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα.
-
Αφού δοκιμάσετε μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
-
Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
-
Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.