Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι στο μπλέντερ – Το πιο εύκολο και αφράτο που έχετε φτιάξει

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι στο μπλέντερ – Το πιο εύκολο και αφράτο που έχετε φτιάξει
Bigstock

Αυτό το κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι όχι στο μίξερ αλλά στο μπλέντερ θα γίνει το αγαπημένο σας.

Το κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι στο μπλέντερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε όλα τα υλικά.

Να θυμάστε, πώς πρέπει πάντα να πλένετε το πορτοκάλι καλά, να αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια και τη λευκή σάρκα.

Το πιο γρήγορο, νόστιμο και αφράτο κέικ που θα φτιάξετε στο μπλέντερ

'Οσον αφορά τα υπόλοιπα υλικά, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά αλεύρια όπως αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας ή χωρίς γλουτένη.

Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή γλυκαντικό φρούτων αντί για ζάχαρη ή να προσθέσετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, πεκάν ή αμύγδαλα.

Πηγή συνταγής: themodernnonna.com

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 45'

Υλικά

  • σπρέι λαδιού αβοκάντο
  • 4 αυγά , σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¾ φλιτζάνι λάδι αβοκάντο (175 ml )
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ.)
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι χωρίς κουκούτσι , πλυμένο, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού (5 γρ.)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ)
  • ¾ κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ , (8 γρ.) (βεβαιωθείτε ότι δεν έχει λήξει)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ( 3 γρ.)
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Βήματα

  • Ελέγξτε εάν το μπέικιν πάουντερ ή το αλεύρι έχει λήξει πριν ξεκινήσετε.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
  • Σε ένα ταψάκι στρώστε αντικολλητικό χαρτί και ψεκάστε με σπρέι ψησίματος. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και την κλασική φόρμα για κέικ.
  • Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ισχύος, ξεκινώντας από τα υγρά. Φροντίστε να προσθέσετε πρώτα τα υγρά υλικά για να μην κολλήσει το μπλέντερ.
  • Ανακατεύετε για 20-30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο μείγμα. ΜΗΝ το ανακατεύετε υπερβολικά.
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου ψήνοντας για 45 με 50 λεπτά ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
  • Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, προαιρετικά πριν το σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved