Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας με ένα σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.
Τώρα το καλοκαίρι θέλετε γλυκά δροσερά κι αφράτα. Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο, τότε το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με τριμμένα μπισκότα είναι ακριβώς αυτό που αναζητάτε.
Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόλις πέντε υλικά και χωρίς ψήσιμο
Τα υλικά είναι απλά όπως και η διαδικασία. Μπορείτε να το ετοιμάσετε όχι μόνο στο σπίτι σας, αλλά και στο εξοχικό ή το χωριό και να το απολαύσετε κρύο μετά το φαγητό ή με τον απογευματινό σας καφέ.
Και αφού σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, αξίζει να τιμήσετε την ημέρα με ένα σοκολατένιο γλυκό.
Τα οφέλη της σοκολάτας
Η σοκολάτα είναι μία παρεξηγημένη τροφή. Ναι μεν περιέχει ζάχαρη (ανάλογα βέβαια και από το είδος της σοκολάτας), έχει όμως και πολλά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λιπαρά, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, οι βιταμίνες Α και Ε και άλλα.
Η σύσταση της κάθε σοκολάτας είναι αυτή που καθορίζει και το πόσο ωφέλιμη είναι για τον οργανισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν δεν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, η σοκολάτα, και ιδιαίτερα η μαύρη σοκολάτα, έχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό όπως:
- Συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους λόγω του ότι περιέχει τρυπτοφάνη η οποία βελτιώνει τη θετική διάθεση.
- Μειώνει την αρτηριακή πίεση
- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες.
- Περιέχει βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για το δέρμα των παιδιών και των εφήβων
- Βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
- Δίνει ενέργεια
Πηγή συνταγής: sweetspicykitchen.com
Προετοιμασία: 20'
Eκτέλεση: 7'
Υλικά
- 24 μπισκότα Oreo
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
- 170 γρ. ελαφρύ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- 1/4 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας γάλακτος
Βήματα
-
Ξεκινήστε ψεκάζοντας ένα ταψί (8 x 8 ιντσών) με αντικολλητικό σπρέι και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, βάλτε τα μπισκότα Oreo στο multi και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε.
-
Φροντίστε να κρατήσετε 1/2 φλιτζάνι μπισκότα γι’ αργότερα. Απλώνετε το μείγμα καλά στο ταψί πιέζοντας με τον πάτο ενός ποτηριού.
-
Στη συνέχεια, λιώστε τη σοκολάτα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφήστε την να κρυώσει.
-
Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα.
-
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέστε το τυρί κρέμα με το γάλα και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
Προσθέστε τέλος τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά.
-
Απλώστε το πάνω από τη στρώση Oreo χρησιμοποιώντας σπάτουλα για να γίνει ομοιόμορφο και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα τρίμματα Oreo και τα κομματάκια σοκολάτας.
-
Βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη για ένα βράδυ και απολαύστε το την επομένη.