Φλωρεντίνες μπισκότα με καραμέλα βουτύρου (vid)
Αν σας αρέσουν τα μπισκότα βουτύρου και οι φλωρεντίνες, αυτό το γλυκό θα σας ενθουσιάσει.
Αν σας αρέσουν τα αμύγδαλα και τα τραγανά γλυκά, τότε σίγουρα θα είστε λάτρεις της νόστιμης φλωρεντίνας.
Το "αριστοκρατικό" αυτό γλυκό έχει τη δική του ιστορία και μάλιστα είναι συνδεδεμένο με την Μαρία Αντουανέτα. Λέγεται, ότι η Μαρία Αντουανέτα συνήθιζε να βάζει τις φλωρεντίνες σαν βάση στις τούρτες της και πιο συγκεκριμένα στην αγαπημένη της τούρτα με σαντιγί και αγριοφράουλες.
Ο μάγειράς της, που είχε καταγωγή από τη Φλωρεντία, της είχε εκμυστηρευτεί την προσωπική του συνταγή και κάπως έτσι διαδόθηκε με τα χρόνια.
Πώς θα συνδυάσετε τις φλωρεντίνες με το μπισκότο
Εμείς βρήκαμε στο διαδίκτυο αυτή τη λαχταριστή συνταγή για μπισκότα βουτύρου με φλωρεντίνες και δεν γινόταν να μην την μοιραστούμε μαζί σας. Τα υλικά για να τα φτιάξετε και εσείς είναι λίγα και είναι αρκετά εύκολα στην παρασκευή τους.
Υλικά:
Για τα μπισκότα
- 150 γραμ. ανάλατο βούτυρο
- 100 γραμ. ζάχαρη
- 1 αβγό
- 20 γραμ. αμύγδαλα
- 220 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- πρέζα αλάτι
Για τις φλωρεντίνες με βούτυρο
- 60 γραμ. ζάχαρη
- 40 γραμ. ανάλατο βούτυρο
- 60 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 20 γραμ. μέλι
- 20 γραμ. σιρόπι γλυκόζης
- 150 γραμ. αμύγδαλο φιλέ
Πώς θα τα φτιάξετε:
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί βήμα βήμα την πανεύκολη διαδικασία.
Η γεύση τους θα σας ξετρελάνει!