Σε τρία πράγματα δεν αντιστέκονται τα παιδιά: στις τηγανητές πατάτες, στο σουβλάκι και φυσικά στην πίτσα.Γι΄αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μια σπιτική πίτσα, ιδιαίτερα εύκολη, αφράτη και παράλληλα τραγανή.
Πίτσα ιταλική και καναδέζικη
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν δύο είδη πίτσας; Η μία είναι η ιταλική και η άλλη η καναδέζικη. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδέζικη, όπως αναφέρει το wikipedia.org έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδέζικη υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.
Η συνταγή που θα δείτε παραπέμπει περισσότερο στην καναδέζικη εκδοχή καθώς η ζύμη της είναι πλούσια και έχει αρκετά υλικά. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά για τη ζύμη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ( 20 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά (5 γρ.)
1 αυγό
1 ποτήρι ζεστό γάλα (200 ml)
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (30 ml)
2,5 φλιτζάνια αλεύρι (300 γρ.)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (6 γρ.)
Υλικά για γέμιση
100 γραμμάρια τυρί τσένταρ
100 γραμμάρια φέτα
1 κρόκος αυγού
Δείτε πόσο εύκολα θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη πίτσα στο βίντεο που ακολουθεί.