Συνταγή για σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα από την Ελένη Πετρουλάκη

Χειροποίητες μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα και βρώμη.

Συνταγή για σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα από την Ελένη Πετρουλάκη

Οι μπάρες πρωτεΐνης και δη οι σπιτικές, θεωρούνται ένα υγιεινό σνακ για όλη την οικογένεια καθώς περιέχουν δημητριακά ολικής αλέσεως, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, οι μπάρες αυτού του είδους μπορούν να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης του παιδιού εάν αποφεύγει τακτικά το κρέας ή τα γαλακτοκομικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την διατροφολόγο Ευσταθία Παπαδά, η τακτική κατανάλωσή τους μπορεί να συνοδεύεται από αρκετά μειονεκτήματα. Πολλά προϊόντα έχουν πολλή ζάχαρη, η οποία δεν είναι καθόλου ωφέλιμη για τα παιδιά. Ακόμη, ορισμένες μπάρες πρωτεΐνης περιέχουν trans λιπαρά, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων εάν καταναλώνονται σε τακτική βάση. Επιπλέον, οι μπάρες πρωτεΐνης μπορεί να παρέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από αυτή που χρειάζονται τα παιδιά και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τέτοιου είδους snacks δεν είναι απαραίτητα αν τα παιδιά έχουν μια διατροφή με ισορροπία και ποικιλία τροφών.

Οι σπιτικές μπάρες κρίνονται πολύ πιο υγιεινές καθώς γίνονται με υλικά της επιλογής σας και χωρίς λιπαρά.

Η Ελένη Πετρουλάκη, που είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, μοιράστηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια συνταγή για super protein μπάρες σοκολάτας με βρώμη , με 160 θερμίδες.

Υλικά

1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/2 φλιτζάνι μέλι
Λίγο βούτυρο
2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι ινδική καρύδα
1 1/4 φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


https://www.instagram.com/p/CKTLtoPLhq9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εκτέλεση

Λιώνουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια ..
Μόλις λιώσουν όλα το κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε τη βρώμη, τη σοκολάτα, τη βανίλια και την καρύδα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το απλώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο
Μόλις δέσει το κόβουμε σε κομμάτια και το διατηρούμε στο ψυγείο ή ακόμα και στην κατάψυξη.

Χρόνος προετοιμασίας: Μόνο 5 λεπτά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved