Αυτά τα αφράτα αλμυρά ψωμάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε
Τρώγονται σκέτα, με τυρί, με μαρμελάδα, κι ότι άλλο εσείς θέλετε.
Στην όψη αυτά τα μοναδικά ψωμάκια θυμίζουν κρουασανάκια, όμως η υφή και η γεύση τους είναι διαφορετική. Το μυστικό για την επιτυχία τους είναι η σωστή δοσολογία των υλικών και κυρίως ο χρόνος που θα πρέπει να ξεκουραστεί το ζυμάρι.
Γι’αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια θα χρειαστείτε:
Για την πρώτη ζύμη
- 70 ml νερό (1/4 φλιτζάνι + 3/4 κουταλιές της σούπας)
- 1 γρ μαγιά ( 1/4 κ.τ.γ.)
- 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/2 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας)
- 1/8 κ.τ.γ. αλάτι
Για τη δεύτερη ζύμη
- 50 γρ. της 1η ς ζύμης
- 15 γρ ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας + 1 / 2tsp)
- 3 γρ. στιγμιαία μαγιά
- 150 ml παγωμένο νερό (1 / 2cup + 2tbsp + 1 / 3tsp)
- 250 γρ αλεύρι (1 φλιτζάνι + 1/2 φλιτζάνι)
- 10 γρ. γάλα σε σκόνη (1 κουταλιά της σούπας + 1/3 κουταλιές της σούπας)
- 2 γρ. αλάτι
- 15 γρ. αλατισμένο βούτυρο
- 8 τεμάχια βούτυρο κομμένα σε μακρόστενες ράβδους (5-8g την κάθε μία)
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C για 40 λεπτά. Βάλτε ένα ταψάκι με νερό στη βάση της κουζίνας και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 240 ° C και ψήστε για 13 λεπτά.
Δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε αυτά τα αφράτα ψωμάκια στο βίντεο που ακολουθεί.