Αυτά τα αφράτα αλμυρά ψωμάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε

Τρώγονται σκέτα, με τυρί, με μαρμελάδα, κι ότι άλλο εσείς θέλετε.

Αυτά τα αφράτα αλμυρά ψωμάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε

Στην όψη αυτά τα μοναδικά ψωμάκια θυμίζουν κρουασανάκια, όμως η υφή και η γεύση τους είναι διαφορετική. Το μυστικό για την επιτυχία τους είναι η σωστή δοσολογία των υλικών και κυρίως ο χρόνος που θα πρέπει να ξεκουραστεί το ζυμάρι.

Γι’αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια θα χρειαστείτε:

Για την πρώτη ζύμη

  • 70 ml νερό (1/4 φλιτζάνι + 3/4 κουταλιές της σούπας)
  • 1 γρ μαγιά ( 1/4 κ.τ.γ.)
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1/2 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας)
  • 1/8 κ.τ.γ. αλάτι

Για τη δεύτερη ζύμη

  • 50 γρ. της 1η ς ζύμης
  • 15 γρ ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας + 1 / 2tsp)
  • 3 γρ. στιγμιαία μαγιά
  • 150 ml παγωμένο νερό (1 / 2cup + 2tbsp + 1 / 3tsp)
  • 250 γρ αλεύρι (1 φλιτζάνι + 1/2 φλιτζάνι)
  • 10 γρ. γάλα σε σκόνη (1 κουταλιά της σούπας + 1/3 κουταλιές της σούπας)
  • 2 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 8 τεμάχια βούτυρο κομμένα σε μακρόστενες ράβδους (5-8g την κάθε μία)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 ° C για 40 λεπτά. Βάλτε ένα ταψάκι με νερό στη βάση της κουζίνας και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 240 ° C και ψήστε για 13 λεπτά.

Δείτε βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε αυτά τα αφράτα ψωμάκια στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved