Απίθανα ατομικά ταρτάκια με φρέσκα φρούτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Τα ταρτάκια είναι μια εκπληκτική ιδέα για να φάνε τα παιδιά σας γλυκό και φρούτα μαζί.
Είναι εύκολο να τα φτιάξει κανείς και η γεύση τους εντυπωσιάζει. Μάλιστα μπορούν ακόμη και τα παιδιά σας να τα φτιάξουν και μάλιστα βάζοντας τα φρούτα της επιλογής τους.
Υλικά:
- ακτινίδια
- φράουλες
- μάνγκο
- νεκταρίνια
- μούρα
Βάση για τα ταρτάκια
- 1 κούπα αμύγδαλα και φουντούκια
- 5 μεγάλους χουρμάδες
- 2 κ.τ.σ τριμμένη καρύδα
- λίγο βούτυρο αμυγδάλου λιωμένο
- λίγη κανέλα
Κρέμα για ταρτάκια:
- 1 συσκευασία άγλυκη κρέμα καρύδας (παγώστε τη τουλάχιστον 2 ώρες)
- 1 κ.τ.σ σιρόπι σφένδαμο
- 1 βανίλια
Πώς θα τα φτιάξετε:
Για να φτιάξετε τη βάση τους, χρησιμοποιήστε τα χαρτάκια ψησίματος που χρησιμοποιείτε για τα cupcakes σας.
Σε ένα μπλέντερ, τρίψτε καλά τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τους χουρμάδες.
Σε ένα μπολ αδειάστε το μείγμα, προσθέστε την καρύδα και λίγο βούτυρο (με το μάτι) μέχρι να η ζύμη να μπορεί να πιεστεί ώστε να φτιάξει μια βάση για τα ταρτάκια σας χωρίς να διαλύεται.
Έπειτα με το μίξερ φτιάξτε την κρέμα σας. Χτυπήστε καλά την κρέμα καρύδας. Μόλις αφρατέψει προσθέστε το σιρόπι και τη βανίλια.
Έπειτα βάλτε την κρέμα μέσα στη βάση και ζητήστε από τα παιδιά σας να διακοσμήσουν με τα αγαπημένα τους φρούτα.
Τα πιο νόστιμα και πιο υγιεινά ταρτάκια που θα φτιάξετε είναι αυτά και είναι ιδανικά για τις λιγούρες που θα έχετε για γλυκό, τη Μεγάλη Εβδομάδα.