Σάντουιτς παγωτό με βάφλα για παιδιά (εικόνες βήμα-βήμα)
Παγωτά, παγωτά και πάλι παγωτά.
Κάποιοι σίγουρα έχουν χάσει το μέτρημα των παγωτών που έχουν φάει μέχρι στιγμής, κάποιοι άλλοι όχι. Όμως, όπως και να έχει τα παγωτά συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους και εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για να μοιραστούμε μαζί σας.
Πολλές φορές, μας στέλνετε μηνύματα για τις συνταγές που δημοσιεύουμε λέγοντάς μας πόσο σας αρέσουν ή πόσο πρωτότυπες είναι κάποιες από αυτές.
Ε... μια από αυτές τις συνταγές είναι και η σημερινή. Ξέρετε να φτιάξετε σάντουιτς παγωτά με μπισκότα, όμως με βάφλες σίγουρα όχι. Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο, αλλά πιστέψτε μας έιναι πανεύκολο να το φτιάξει κανείς.
Τι θα χρειαστείτε; Βάφλες και παγωτό βανίλια είτε του εμπορίου, είτε παγωτό που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.
Τη συνταγή βρήκαμε στο countryliving.com. Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε παρακάτω:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.σ ζάχαρη
- 1 κ.τ.σ baking powder
- 1/2 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
- μια πρέζα αλάτι
- 1 1/2 βουτυρόγαλα
- 2 μεγάλα αυγά
- 4 κ.τ.σ ανάλατο λιωμένο βούτυρο
- παγωτό βανίλια
- πολύχρωμη τρούφα
Πώς θα το φτιάξετε:
Βήμα 1ο:
Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
Βήμα 2ο:
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το βουτυρόγαλα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 3ο:
Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 4ο:
Βάλτε στην πρίζα τη βαφλιέρα σας. Φτιάξτε τις βάφλες σας και αφήστε τις να κρυώσουν.
Βήμα 5ο:
Πάρτε μια βάφλα, βάλτε παγωτό βανίλια, απλώστε το (φροντίστε η στρώση να είναι παχιά) και σκεπάστε με μια δεύτερη βάφλα. Κάντε το ίδιο για όσες βάφλες έχετε ψήσει. Πασπαλίστε τις άκρες με πολύχρωμη τρούφα.
Βήμα 6ο:
Βάλτε τα σάντουιτς βάφλες στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες αν θέλετε να φάτε την ίδια μέρα και συντηρήστε για 5-7 μέρες.
πηγή φωτογραφίας: BRIAN WOODCOCK / countryliving.com
Κάθε φορά που θέλετε να φάτε ένα σαντουιτσάκι παγωτό δεν έχετε παρά να κόψετε ένα τρίγωνο με το μαχαίρι σας και να το απολαύσετε.
extra tip: Αν δεν θέλετε να βάλετε τρούφα, βουτήξτε την άκρη σε λιωμένη κουβερτούρα και παγώστε.