Γρήγορη μαρινάδα για μπριζόλες μοσχαρίσιες
Η απόλυτη μαρινάδα για ζουμερές μπριζόλες.
Η καλύτερη μαρινάδα για μπριζόλες είναι αυτή.
Αν δηλώνετε κρεατοφάγοι και δη μπριζόλας, επιβάλλεται να ξέρετε πώς να τη μαγειρέψετε ώστε να την απογειώσετε γευστικά.
Μια μπριζόλα μοσχαρίσια θα πρέπει να είναι:
- νόστιμη
- ζουμερή
- σωστά αλατισμένη
- και ψημένη τόσο όσο
Τι άλλο όμως, μπορεί να απογειώσει τη γεύση της; Μα φυσικά η μαρινάδα. Όλες οι γυναίκες το γνωρίζουν αυτό. Εντάξει... ας μην υπερβάλλουμε... Όλες οι γυναίκες που ασχολούνται με τη μαγειρική και τους αρέσει να φτιάχνουν και να δοκιμάζουν πολλές συνταγές.
Πώς θα κάνετε λοιπόν το ΤΕΛΕΙΟ μαρινάρισμα;
Δείτε παρακάτω βήμα βήμα τη συνταγή που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε εμείς, τόσα χρόνια. Σημειώστε ό,τι θα χρειαστείτε, μαζέψτε τα υλικά σας και φτιάξτε τις σήμερα κιόλας.
Υλικά για ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι κομμένα σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα
- 2 κ.γ. λιωμένο βούτυρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα
- 1 κ.τ.γ μέλι λιωμένο
Πώς θα τις φτιάξετε βήμα - βήμα
Βήμα 1ο:
Βάλτε τις μπριζόλες επάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν.
Βήμα 2ο:
Βάλτε σε μπολ τα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3ο:
Βάλτε το μείγμα από τη μαρινάδα που φτιάξατε σε ένα μεγάλου μεγέθους πολυπαγκ και βάλτε μέσα τις μπριζόλες σας.
Βήμα 4ο:
Αφού κλείσετε το σακουλάκι σας, κουνήστε τις να πάει παντού η μαρινάδα και αφήστε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Βήμα 5ο:
Αφαιρέστε από το σακουλάκι, στραγγίστε την περίσσια μαρινάδα και μαγειρέψτε τις.
Βήμα 6ο:
Μπορείτε να τις ψήσετε στον φούρνο, στην ψησταριά ή στο σχαροτήγανο. Ο χρόνος εξαρτάτε από το πώς τις θέλετε ψημένες... rare, medium ή well done.