Σνακ για παιδιά: Φτιάξτε εύκολα και αφράτα σπιτικά κρουασάν βουτύρου
Μια εύκολη συνταγή για σπιτικά κρουασάν.
Σκέτα ή με γέμιση, τα σπιτικά κρουασάν σίγουρα αποτελούν ένα απολαυστικό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο.
Το μυστικό ενός σπιτικού, αφράτου κρουασάν είναι στο ζύμωμα καθώς απ΄αυτό εξαρτάται η υφή της ζύμης. Για να πετύχουν λοιπόν και τα δικά σας κρουασάν, τα οποία το παιδί σας μπορεί να απολαύσει σκέτα ή με γέμιση, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
- 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 11/2 κουταλιά της σούπας μαγιά σε σκόνη
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 390 ml ζεστό γάλα (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο)
- 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κρόκο αυγού με 2 κουταλιές γάλα
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ αναμείξτε το μισό γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Σκεπάστε με μεμβράνη το μπολ και αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και το αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη.
- Σκεπάστε το μπολ ξανά και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί ( τουλάχιστον για μια ώρα).
- Αλευρώστε μια επιφάνεια, απλώστε τη ζύμη και κόψτε την σε 12-18 κομμάτια, ομοιόμορφα.
- Ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλά πιτάκια και απλώστε βούτυρο από τη μια πλευρά. Τοποθετήστε στη βουτυρωμένη πλευρά ακόμα ένα κομμάτι ζύμης που έχετε ανοίξει και φροντίστε να εφάπτεται με το κάτω κομμάτι.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη τη ζύμη και όλο το βούτυρο. Πιέστε απαλά τα φύλλα και κλείστε όλες τις άκρες. Στη συνέχεια, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
- Μόλις βγάλετε τη ζύμη από την κατάψυξη ανοίγετε ένα μεγάλο, στρόγγυλο φύλλο. Κόβετε σε 12 τρίγωνα με κόφτη πίτσας, τα οποία τυλίγετε ξεκινώντας από το φαρδύ άκρο.
- Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ταψί αντικολλητικό και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος (αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου).
- Περάστε με ένα πινέλο τα κρουασάν με κρόκο αυγού ανακατεμένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Και για να έχετε μια καλύτερη εικόνα αν εκτελείτε σωστά την συνταγή δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί: