Σάββας Πούμπουρας: Έφτιαξε κρουασανο- τυροπιτάκια κι αυτή είναι η συνταγή
- Συνταγή για τυροπιτάκια σε σχήμα κρουασάν από τον Σάββα Πούμπουρα.
- Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά κρουασανο- τυροπιτάκια.
Ο Σάββας Πούμπουρας είναι από τους άντρες (και μπαμπάδες) που έχουν καλή σχέση με την κουζίνα. Και δεν εννοούμε μόνο με το φαγητό αλλά και με τη μαγειρική.
Πολλές φορές στον λογαριασμό του στο Instagram , έχει ανεβάσει βίντεο την ώρα που μαγειρεύει από σάντουιτς και κεφτέδες κοτόπουλο μέχρι ζυμωτό ψωμί, «τρελαίνοντας» τους ακολούθους του με τους …αυτοσχεδιασμούς του.
Και μπορεί η ζαχαροπλαστική να θέλει ακρίβεια, στην μαγειρική όμως ο συνδυασμός γεύσεων και οι πειραματισμοί «γεννούν» μοναδικά φαγητά και αυτό το γνωρίζει ο γνωστός παρουσιαστής.
Αυτή τη φορά ο Σάββας Πούμπουρας έφτιαξε τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη. Μάλιστα τα έπλασε σε σχήμα κρουσάν επιτυγχάνοντας δύο σε ένα : κρουασανο –τυριπιτάκια. Δημοσίευσε τη συνταγή και ναι, είναι τόσο εύκολη που μπορεί να τη φτιάξει ο οποιοσδήποτε.
Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- στο ίδιο κεσεδάκι μέτρα καλαμποκέλαιο (-1 δάχτυλο κεσέ)
- 200 gr φέτα κ μια γενναία κουταλιά γιαούρτι
- 1 φακ. ξηρή μαγιά
- αλεύρι λίγο παραπάνω απο 300gr ( Παίξτο με το μάτι και την αφή, συμβουλεύει ο παρουσιαστής)
- αυγό για το γυάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνετε στο μπολ το γιαούρτι και στη συνέχεια το καλαμποκέλαιο.Χτυπάτε ελαφρά με το μίξερ, προσθέτετε το αλάτι και μετά την μαγιά. Συνεχίζετε το χτύπημα , προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι ( κουταλιά – κουταλιά).
Μόλις η ζύμη γίνει μαλακή, την πλάθετε με τα χέρια για λιγότερο από ένα λεπτό,
την ανοίγετε με τον πλάστη και την κόβετε σε τρίγωνα με ένα μαχαίρι.
Γεμίζετε τη ζύμη με τυρί που έχετε αναμείξει με γιαούρτι, τα βάζετε στο ταψί και τα αλείφετε με το αυγό.
Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180- 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ( η μέχρι να ροδίσουν).
"Ωραία, λαχταριστά, τίμια, άψογα, δεν μένουν πάνω απο 2ωρο. Εξαφανίζονται." έγραψε χαρακτηριστικά ο Σάββας Πούμπουρας για τα τυροπιτάκια του.