Χειμωνιάτικα σνακ για τα παιδιά: Θρεπτικά και άκρως δυναμωτικά

  • Τι μπορούν να φάνε τα παιδιά ως σνακ τώρα που κάνει κρύο.
  • Muffin βρόμης με σάλτσα μήλου
  • Μπαγκέτα στο φούρνο με μοτσαρέλα και βασιλικό
  • Muffin βρόμης με μπανάνα

 

 

 

Τώρα που το κρύο είναι τσουχτερό και οι θερμοκρασίες πολικές, δώστε λίγη περισσότερη προσοχή στη διατροφή τη δική σας και των παιδιών.

Οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια είναι σούπερ θρεπτικά για τα παιδιά. Ειδικά η βιταμίνη C, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Φυσικά και οι σούπες , που είναι θρεπτικές και σας ζεσταίνουν, δεν λείπουν από τη διατροφή την περίοδο αυτή. Υπάρχουν όμως και αρκετά υγιεινά σνακ για τα παιδιά που προσφέρουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται αυτές τις κρύες ημέρες.

Ας δούμε μερικά χειμωνιάτικα σνακ που μπορείτε να φτιάξετε για τα παιδιά:

Muffin βρόμης με σάλτσα μήλου

Πηγή φώτο: muddypuddles.com

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένες σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • ¼ κουτ. αλάτι
  • ¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 4 κ.σ. λάδι καρύδας (βούτυρο)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Ανακατεύετε το γάλα, τη βανίλια, το αυγό, το βούτυρο, τη βρόμη, τη σάλτσα μήλου και τη ζάχαρη μαζί σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα άλλο, αναμειγνύετε την κανέλα, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες και το αλάτι.
Στο κέντρο των ξηρών υλικών κάνετε μια τρύπα και ρίχνετε το υγρό μείγμα. Ανακατεύετε καλά μέχρι αναμειχθούν όλα τα υλικά και στη συνέχεια μοιράζετε το μείγμα στη φόρμα για muffin και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά.

Μπαγκέτα στο φούρνο με μοτσαρέλα και βασιλικό

Πηγή φώτο: muddypuddles.com

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • Μερικές φέτες τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
Κόβετε τη μπαγκέτα στη μέση κατά μήκος και σε λεπτές φέτες τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες.
Στρώστε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω στο ψωμί και ψήνετε για 3 με 4 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε από πάνω τις φέτες ντομάτας.
Πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Πηγή φώτο: muddypuddles.com

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μπανάνα (πολτοποιημένη)
  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
  • 1,5 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζάνι σάλτσαμήλου (χωρίς ζάχαρη)
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα
  • 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό και την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα, το γιαούρτι, τη βανίλια και τη σάλτσα μήλου και μόλις ανακατευτούν καλά, ρίχνετε και την λιωμένη μπανάνα.
Ανακατεύετε τα ξηρά υλικά (κανέλα, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βρόμη και αλεύρι) σε ένα ξεχωριστό μπολ.
Προσθέστε το μείγμα του αλευριού στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Με ένα κουτάλι ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια στους 175 C για 12- 14 λεπτά.

Για ακόμα περισσότερες ιδέες υγιεινών σνακ δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved