Γιορτάζουμε την #WorldNutellaDay με τέσσερις πανεύκολες συνταγές (vids)

  • Πώς θα φτιάξετε σπιτική πραλίνα φουντουκιού;
  • Τέσσερις συνταγές με πραλίνα φουντουκιού που θα λατρέψουν τα παιδιά
Γιορτάζουμε την #WorldNutellaDay με τέσσερις πανεύκολες συνταγές (vids)

Η Παγκόσμια Ημέρα Nutella καθιερώθηκε το 2007 από την Ιταλο-Αμερικανή Sara Rosso. Blogger στο επάγγελμα, η Sara ανέκαθεν λάτρευε το σοκολατένιο αυτό άλειμμα και αποφάσισε να δημιουργήσει μία ημέρα για να το τιμήσει. Αν και δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν και γιορτάζουν την Ημέρα Nutella, τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας. Ποιος άλλωστε μπορεί να αντισταθεί σε αυτήν την γλυκιά κρέμα που τόσο πολύ ταιριάζει με ένα κομμάτι φρέσκο ψωμί;

Μίας λοιπόν και σήμερα η Nutella έχει την τιμητική της, είπαμε να τη γιορτάσουμε με τέσσερις πανεύκολες συνταγές, plus ακόμα μία για το πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική πραλίνα φουντουκιού.

Πριν όμως, ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts για τη Nutella.

  • Η πρώτη Nutella φτιάχτηκε στις αρχές του 1800 από την οικογένεια Ferrero. Τότε της έδωσαν το όνομα «gianduja» και μετονομάστηκε σε Nutella (nut=καρπούς + ella=γλυκός) το 1960, όταν τροποποιήθηκε ελαφρώς και η συνταγή.
  • Μία συσκευασία Nutella πωλείται κάθε 2,5 δευτερόλεπτα.
  • Κάθε χρόνο για την παραγωγή της χρησιμοποιείται το 25% από τα αποθέματα φουντουκιών παγκοσμίως.
  • Το hashtag #nutella στο Instagram αντιστοιχεί σε πάνω από 13 εκατομμύρια αναρτήσεις.
  • Οι Γάλλοι λατρεύουν την Nutella και σύμφωνα με έρευνες κάθε χρόνο καταναλώνεται περίπου 1 κιλό ανά άτομο.

Πώς θα φτιάξετε τη δική σας πραλίνα φουντουκιού;

Καλή η έτοιμη συσκευασία, τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα γλυκό σπιτικό, φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Η Lisa έχει την πιο υγιεινή και εύκολη συνταγή.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ωμά φουντούκια
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή φουντουκέλαιο
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας
  • 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Δείτε την εκτέλεση βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:



Τέσσερις συνταγές με πραλίνα φουντουκιού που θα λατρέψουν τα παιδιά

Και αφού φτιάξατε την σπιτική πραλίνα, μπορείτε να την αξιοποιήσετε σε άλλες συνταγές για λαχταριστά γλυκά, όπως τρουφάκια, μπισκότα και σοκολατίνες.

Μους με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (240 ml)
  • ½ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού (160 γραμμάρια)
  • φιλέ αμύγδαλο για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάλτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ και σερβίρετε ποτήρια. Ψιλοκόψτε αμύγδαλα φιλέ για επικάλυψη.

suntage me pralina fountoukiou 1

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Taylor Kiser

Σπιτική σοκολατίνα με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά:

  • 280 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ σοκολάτας
  • 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (100 γραμμάρια)
  • 2 ½ φλιτζάνι κρέμα τυριού (560 γραμμάρια)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (60 γραμμάρια)
  • 1 ¼ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού (400 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

Βάλτε στο multi τα μπισκότα και «χτυπήστε» τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα. Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκατοστών με αποσπώμενη βάση, απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το μείγμα με τα μπισκότα και το βούτυρο και απλώστε το σε όλη την επιφάνεια πιέζοντάς το με τα χέρια σας για να δημιουργήσετε τη βάση.

Σε ένα μπολ, βάλτε την κρέμα τυριού και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε με το μείγμα χειρός. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέστε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε στο τέλος το εκχύλισμα βανίλιας και το κακάο και ανακατέψτε λίγα δευτερόλεπτα ακόμα.

Αδειάστε την κρέμα στο ταψί πάνω από την βάση με το μπισκότο που δημιουργήσατε και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.

Δείτε ακόμα δύο συνταγές στο βίντεο που ακολουθεί, από το 3:56 κι έπειτα.






Με πληροφορίες από angesdesucre.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved