Αφράτο σπιτικό ψωμί με μπύρα - Χωρίς μαγιά, χωρίς ζύμωμα
- Συνταγή για πανεύκολο ψωμί με μπύρα
- Μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά είναι έτοιμο για ψήσιμο
Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών και αυξάνει γρηγορότερα από άλλες τροφές το αίσθημα κορεσμού.
Το πιο σημαντικό είναι να το καταναλώνεται με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών, αφού σύμφωνα με τους διατροφολόγους καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείεται από μια ισορροπημένη διατροφή.
Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε σπιτικό ψωμί με απλά υλικά και έτοιμο για ψήσιμο μόλις σε 2 λεπτά (μπορεί και λιγότερο).
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται ζύμωμα ούτε αναμονή για να φουσκώσει. Απλά αναμειγνύετε όλα μαζί τα υλικά ( εκτός από το βούτυρο), βάζετε τη ζύμη στο πυρέξ και είναι έτοιμο το ψωμί για το φούρνο.
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 ml μπύρα
- 6 γρ αλάτι
- 40 γρ ζάχαρη
- 12 γρ μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
- Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύετε με το σύρμα καλά και στη συνέχεια προσθέτετε την μπύρα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
- Σε ένα πυρέξ στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε τη ζύμη. Ρίχνετε από πάνω το βούτυρο και ψήνετε στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε το ψωμί, το κόβετε και το απολαμβάνετε σκέτο, με μέλι, με το φαγητό σας.
Tips
- Η γεύση του ψωμιού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη γεύση της μπύρας
- Όταν προσθέσετε τη μπύρα αφήστε την για λίγο να εξατμιστεί και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved