Συνταγή για αφράτα cupcakes χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο (vid)

  • Νηστίσιμα cupcakes, χωρίς μίξερ
  • Και νόστιμα και υγιεινά

Τα cupcakes είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά των παιδιών και όχι μόνο. Αυτά τα μικρά κεκάκια είναι ιδανικά για το πρωινό, για λιχουδιά μέσα στην ημέρα, για το κολατσιό στο σχολείο.

Και το πιο σημαντικό, είναι πανεύκολα και μπορείτε να τα φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται καν μίξερ. Κι επειδή διανύουμε περίοδο νηστείας αυτά τα cupcakes είναι και νηστίσιμα καθώς δεν έχουν αυγά, γάλα, ούτε καν βούτυρο.

Αναμφισβήτητα είναι μια εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι (210 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζάνι (150 g) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας (12 g) baking powder
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι (75 ml) φυτικό έλαιο
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) ζεστό νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας (15 ml) εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι και στη συνέχεια στο ίδιο μπολ προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder ανακατεύοντας με το σύρμα.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ αναμειγνύετε το φυτικό λάδι με το ζεστό νερό ( 32- 43 C) και το εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια το ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε με τον αναδευτήρα.
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι ή κορνέ ζαχαροπλαστικής γεμίζετε ισομερώς τα χαρτάκια που έχετε τοποθετήσει στη φόρμα για cupcakes ( κατά 3/4 όχι παραπάνω).
Ψήνετε στους 180 C για 18-20 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν για μερικά λεπτά και τα απολαμβάνετε σκέτα, με μαρμελάδα, μέλι, τρούφα ή ότι άλλο εσείς θέλετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved