Οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για φραουλόπιτα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους σας!
Η υφή της φραουλόπιτας είναι κάτι μεταξύ κέικ και πίτας, η γεύση της απογειώνεται με μια μπάλα παγωτό και η εκτέλεσή της τόσο εύκολη που δεν θα το πιστεύεις.
Φτιάξ’ τη σήμερα!
Υλικά (μερίδες για όλη την οικογένεια)
- 1 φλιτζάνι συν 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κ. γλ. αλάτι
- ½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 ½ φλιτζάνια φράουλες, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα (αναλόγως το μέγεθος της φράουλας)
Photo by Food Photographer Jennifer Pallian on Unsplash
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο περίπου 22 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρης, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Λιώνουμε το βούτυρο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα της βανίλιας και του αμυγδάλου.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ενσωματώνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια φράουλες και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ.
- Από πάνω, καλύπτουμε με το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι φράουλες, σπρώχνοντάς τις ελαφρώς μέσα στη ζύμη.
- Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με 2 κ. σ. ζάχαρη και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες.
- Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως (ιδανικά με μία μπάλα παγωτό!).
Καλή σας απόλαυση!