Σπιτικό παγωτό: Πανεύκολες συνταγές με τρία υλικά η κάθε μία

Εύκολες συνταγές για σπιτικό παγωτό μπανάνα, σοκολάτα και βανίλια, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής.

Σπιτικό παγωτό: Πανεύκολες συνταγές με τρία υλικά η κάθε μία
Bigstock

Καλοκαίρι χωρίς παγωτά, διακοπές και μπάνια στη θάλασσα δεν γίνεται. Το παγωτό είναι το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού για μεγάλους και παιδιά και επειδή το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο και πιο υγιεινό, βρήκαμε τρεις συνταγές για σπιτικό παγωτό, πανεύκολες και γρήγορες.

Σπιτικό παγωτό μπανάνα

Αυτό το παγωτό μπανάνα θα γίνει το αγαπημένο σας. Θα χρειαστείτε μόλις τρία υλικά, δεν περιέχει ζάχαρη και μπορείτε να το κάνετε σε χρόνο dt. Είναι επίσης, υγιεινό, ό,τι πρέπει για παιδιά.

Υλικά:

  • 2 μπανάνες ώριμες κατεψυγμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε και maple syrup)

Εκτέλεση συνταγής:

Βγάλτε τις μπανάνες από το blender και βάλτε τις στο blender. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και το maple syrop και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο σημείο αυτό μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστο αλάτι για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα και να ανακατέψετε ξανά.

Βάλτε το περιεχόμενο σε ένα τάπερ ή μπολ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.

Η σύσταση της μπανάνας θα δώσει στο παγωτό την κατάλληλη υφή, για αυτό άλλωστε και δε χρειάζεστε καν παγωτομηχανή.

Extra tip: Στο σερβίρισμα για ένα ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο παρακάτω βίντεο βήμα-βήμα.

Σπιτικό μπανάνα σοκολάτα

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη για να έχετε δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό εύκολα και γρήγορα.

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 480 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι άγλυκο κακάο
  • Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής:

Σε ένα μπολ βάλτε αρχικά την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε τη με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει μία πιο παχύρευστη υφή. Στη συνέχεια προσθέστε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ με καπάκι και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω βήμα-βήμα.

Σπιτικό παγωτό βανίλια

Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σταγόνες σοκολάτας ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 300 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής:

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να αποκτήσει μία πιο παχύρευστη υφή.

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ που κλείνει και καλύχτε πρώτα με διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει στην επιφάνεια.

Αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον επτά ώρες πριν το καταναλώσετε.

Δείτε τη συνταγή της chef Precious στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved