Νάντια Μπουλέ: Η συνταγή της για ανοιξιάτικη σαλάτα – Εύκολη, θρεπτική, χορταστική
Η σαλάτα της Νάντιας Μπουλέ είναι η λύση όταν δεν έχετε προλάβει να μαγειρέψετε.
Η Νάντια Μπουλέ κάνει γυμναστική, διαλογισμό, προσέχει τη διατροφή της και γενικά είναι λάτρης του «ευ ζην». Μέσα από το προφίλ της στο Instagram μοιράζεται συχνά συμβουλές και ενίοτε μοιράζεται συνταγές της για υγιεινά και εύκολα σνακ και γεύματα.
Από τις συνταγές που είχε μοιραστεί πρόσφατα είναι αυτή για μία χορταστική και θρεπτική σαλάτα με εποχιακά λαχανικά. Η ίδια την ονομάζει «eat the rainbow» μίας και συνδυάζει λαχανικά διαφόρων χρωμάτων τα οποία και δίνουν στο πιάτο ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία.
Για τη σαλάτα της Νάντιας Μπουλέ θα χρειαστείτε:
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα βρασμένα μαυρομάτικα
- 1 αβοκάντο, ψιλοκομμένο
- 3 παντζάρια, σε κομμάτια
- 1/2 κούπα βρασμένη κολοκύθα, σε κομμάτια
- 5-6 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 2 χούφτες άγρια ρόκα
- Μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ ηλιόσπορο
- 1 κ.τ.σ κοπανισμένο λιναρόσπορο
Για το dressing:
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα
- 2 κ.τ.γ ταχίνι
- Ανθό αλατιού
- 1/2 κ.τ.γ κύμινο
- Πιπέρι
- Λίγο ζεστό νερό για να αραιώσει η σως (περίπου 1 κ.τ.σ.)
**Σύμφωνα με τη Νάντια Μπουλέ ο ανθού έχει μεγάλη διαφορά από το αλάτι του εμπορίου και ως προς της γεύση, αλλά και ως προς την ποιότητα.
Τι πρέπει να κάνετε:
Σε ένα μπολ βάλτε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τα μαυρομάτικα, το αβοκάντο, τα παντζάρια, την κολοκύθα, τις ελιές, τη ρόκα, το δυόσμο, τον ηλιόσπορο και τον λιναρόσπορο.
Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ταχίνι, τον ανθό αλατιού, το κύμινο, το πιπέρι και το ζεστό νερό.
Μόλις το dressing έχει ομογενοποιηθεί περιχύστε με αυτό τη σαλάτα και ανακατέψτε ξανά.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής αναλυτικά και στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Νάντια Μπουλέ.
Η συνταγή είναι ιδανική για τις μέρες που δεν έχει προλάβει να μαγειρέψετε, ενώ μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις ανάλογα με τα υλικά που έχουν ξεμείνει στην κουζίνα σας. Το ίδιο άλλωστε έκανε και η ίδια η ηθοποιός, όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, και προέκυψε αυτό το σούπερ θρεπτικό πιάτο.