Βραδινό γεύμα: Εύκολες καλοκαιρινές συνταγές για μία εβδομάδα
Επτά συνταγές για το βραδινό σας γεύμα, μία για κάθε μέρα της εβδομάδας.
'Οσο οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, ο οργανισμός έχει ανάγκη από συνεχή ενυδάτωση, μικρά και ελαφριά γεύματα. Εξαίρεση δεν αποτελεί το βραδινό το οποίο τρώμε αρκετά αργά τώρα το καλοκαίρι κι αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να είναι νόστιμο μεν, υγιεινό δε.
Και σήμερα λοιπόν, όπως κάθε εβδομάδα, θα σας προτείνουμε συνταγές για βραδινά γεύματα που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένειά σας.
Κυριακή
Τορτίγια με κοτοσαλάτα
Υλικά
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
- 1/3 φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο κατά βούληση
- Μερικές τορτίγιες για το σερβίρισμα (ολικής άλεσης ή σπανακιού κατά προτίμηση)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Δευτέρα
Σαλάτα με προσούτο και μοτσαρέλα
Υλικά
Για τη σάλτσα πέστο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. φύλλα βασιλικού
- 100 γρ. κουκουνάρι
- 50-100 γρ. παρμεζάνα
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 280 γρ. πράσινη σαλάτα
- 1/2 αβοκάντο
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 8 φέτες προσούτο
- 80 γρ. ντοματίνια
Για το σερβίρισμα
- βασιλικό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Τρίτη
Αυγοσαλάτα
Υλικά
- 8 αυγά, βρασμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
- 1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
- ψωμί, χωριάτικο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Τετάρτη
Πίτσα με πέστο ρόκας, μανιτάρια και τόφου
Υλικά
Για τη ζύμη
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 180 ml νερό
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το πέστο
- 50 γρ. ρόκα, φρέσκα φύλλα
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 κ.σ. ρόφημα σόγιας
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 1 μελιτζάνα
- 5-6 μανιτάρια champignon, μεσαία
- 300 γρ. τόφου
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Πέμπτη
Ομελέτα με ντοματίνια και μανιτάρια
Υλικά
- 4 αβγά
- 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.τ.σ γάλα
- 1 κούπα μανιτάρια (όχι κονσέρβα) ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε ροδέλλες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Παρασκευή
Καλαμάκια χοιρινά με πιπεριές
Υλικά
- Μισό κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
- Τρεις πιπεριές μεγάλες, πράσινο, κόκκινη και κίτρινη
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Μαρινάδα
- 1 μεσαίο σκόρδο
- ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.
Σάββατο
Υλικά
Κόκκινες ταλιατέλες
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτάκι ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 3 φαρδιά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 πακέτο ταλιατέλες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.