Νηστίσιμο ρυζόγαλο για όλη την οικογένεια

Bigstock

Κάποιοι το λένε και πουτίγκα ρυζιού.

Το άρωμα της κανέλας φέρνει στο νου όλων, οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια. Η μαμά στην κουζίνα ετοίμαζε μια κατσαρόλα με ρυζόγαλο που πασπάλιζε με κανέλα πριν το σερβίρει ζεστό - ζεστό.

Συνταγή για ρυζόγαλο με σοκολάτα - Διαφορετικό και πεντανόστιμο (vid)

Το ρυζόγαλο είναι ένα γρήγορο γλυκό, που μια μαμά μπορεί να φτιάξει όταν τα παιδιά της της ζητούν κάτι γλυκό.

Παρακάτω σας δίνουμε μια συνταγή για νηστίσιμο ρυζόγαλο, ώστε να μην το στερηθείτε την περίοδο της νηστείας.

Θα το φτιάξετε με γάλα αμυγδάλου, καστανή ζάχαρη, ρύζι και κανέλα.

Υλικά:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ρύζι για γεμιστά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. corn flour
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Πεντανόστιμη συνταγή για ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε βρασμό.
  2. Προσθέστε το ρύζι και το αλάτι.
  3. Μόλις πάρει μια βράση, τότε κλείστε το μάτι της κουζίνας, σκεπάστε με μια πετσέτα και έπειτα με το καπάκι.
  4. Αφήστε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.
  5. Έπειτα ρίξτε μέσα στο ρύζι το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το corn flour. Ανακατέψτε καλά και βάλτε την κατσαρόλα πάλι στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια φωτιά.
  6. Μόλις το ρύζι αρχίσει να χυλώνει, αφαιρέστε το και αφήστε το να σταθεί στην άκρη.
  7. Βάλτε το ρύζι σας σε μπολάκια και πασπαλίστε με κανέλα.

Τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Tips για μαμάδες: Μπορεί να καταψυχθεί το ρυζόγαλο;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved