Γλυκό της τελευταίας στιγμής για το βράδυ της Ανάστασης
screenshot via instagram @foodbites
Σοκολατένιες τουλίπες με φράουλες και φύλλα μέντας.
Ο χρόνος τρέχει, τα έχετε όλα έτοιμα για το Αναστάσιμο τραπέζι, όμως ξεχάσατε κάτι: να φτιάξετε ένα γλυκό για να κεράσετε τους αγαπημένους σας.
Δεν χρειάζεται να σας πιάσει πανικός. Με λίγα υλικά που ίσως να έχετε και στο σπίτι σας (διαφορετικά προλαβαίνετε να τα αγοράσετε) μπορείτε να φτιάξετε το πιο εντυπωσιακό και ελαφρύ γλυκό. Σοκολατένιες τουλίπες με φράουλες και φύλλα μέντας.
Τι να μαγειρέψω το βράδυ της Ανάστασης; Δέκα συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα:
- φράουλες (πλυμένες και καλά στεγνωμένες)
- κουβερτούρα
- φύλλα μέντας (πλυμένα και καλά στεγνωμένα)
- αντικολλητικό χαρτί
- ξυλάκια για σουβλάκια ή μικρά καλαμάκια (χάρτινα ή πλαστικά)
Πώς θα φτιάξετε τις τουλίπες:
- Κόψτε τις φράουλες τις φράουλες σε φέτες και έπειτα με ένα λεπτό μαχαιράκι, κόψτε ένα «Λ» στην «μύτη» της κάθε φετούλας.
- Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
- Με ένα κουτάλι βάλτε επάνω στο αντικολλητικό χαρτί κουβερτούρα, απλώστε τη, έπειτα τοποθετήστε τα φύλλα μέντας και από πάνω μια φέτα φράουλας.
- Στερεώστε στη βάση της φράουλας το καλαμάκι, αφήστε στην άκρη να παγώσει και σερβίρετέ τις στο γιορτινό τραπέζι, το βράδυ της Ανάστασης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved