Συνταγές για παγωτά μέχρι 4 υλικά

Διαλέξτε τη γεύση που σας αρέσει περισσότερο.

Μιας και ο καιρός έχει αρχίσει να φτιάχνει και να υποχωρούν οι βροχές και το κρύο, ικανοποιήστε τη επιθυμία για γλυκό με ένα σπιτικό παγωτάκι που θα φτιάξετε με ή χωρίς τη βοήθεια των παιδιών σας. Θα χρειαστείτε 3-4 υλικά για την κάθε συνταγή.

Παγωτό βανίλια

Υλικά:

  • 4 αβγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια

Πώς θα το φτιάξετε: Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Χτυπήστε σε ένα διαφορετικό μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατεψει μαζί με τη βανίλια.

Με μια μαρίζ ανακατέψτε τη σαντιγί στο μπολ με τα αβγά.

Βάλτε το υγρό παγωτό σας σε ένα τάπερ με καπάκι και αφήστε 3-4 ώρες να παγώσει.

Μόλις είναι έτοιμο σερβρίρετε με όποιο τρόπο θέλετε, προσθέτοντας αγαπημένα υλικά όπως τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Πανεύκολο παγωτό φράουλας

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

Πώς θα το φτιάξετε: Πολτοποιήστε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ.

Με το μίξερ σας χτυπήστε το τυρί μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αναμείξτε έπειτα μέσα τις φράουλες, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και τοποθετήστε σε τάπερ με καπάκι.

Σερβίρετε σε μπολάκια ή χωνάκια.

Γρήγορο παγωτό μπανάνας

Υλικά:

  • 4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 3-4 κ.τ.σ. γάλα
  • 2 κ.τ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα (φιλέ)

Πώς θα το φτιάξετε: Βάλτε την κομμένη μπανάνα στην κατάψυξη και παγώστε καλά.

Έπειτα τοποθετήστε τες σε ένα δυνατό μπλέντερ με το γάλα και πολτοποιήστε.

Ανακατέψτε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, αποθηκεύστε σε ένα τάπερ με καπάκι και σερβίρετε με σιρόπι της επιλογής σας.

Παγωτό cookies

Υλικά:

  • 1 συσκευασία φυτική σαντιγί
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • τριμμένα μπισκότα της επιλογής σας

Πώς θα το φτιάξετε: Χτυπήστε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί. Μόλις αφρατέψει προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα.

Μόλις ομογενοποιηθεί, βάλτε τα τριμμένα μπισκότα (όσα θέλετε) ανακατέψτε με μια μαρίζ και βάλτε σε ένα τάπερ με καπάκι.

Μόλις παγώσει καλά στην κατάψυξη μπορείτε να το απολαύσετε.

Extra tip: Πριν σκεπάσετε με το καπάκι, μπορείτε να ρίξετε λίγη λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved