Φούστουρον: Το ποντιακό φαγητό που έφτιαξε η Φαίη Σκορδά για πρωινό

Η παρουσιάστρια λατρεύει τις ποντιακές συνταγές.

Φούστουρον: Το ποντιακό φαγητό που έφτιαξε η Φαίη Σκορδά για πρωινό

«Όποιος είχε Πόντια γιαγιά, ξέρει...», σχολίασε η παρουσιάστρια του Fays Time όταν δημοσίευσε φωτογραφία από το πρωινό που έφαγε τη Δευτέρα (03/06) το πρωί.

Εσείς αλήθεια... ξέρετε τι είναι το πρωινό της; Αν έχετε ρίζες ή καταγωγή απο τον Πόντο τότε αναγνωρίσατε αμέσως το φαγητό που είχε στο πιάτο της.

fay-skorda_foustouron.jpg

instagram/fayskorda

Τι έφαγε λοιπόν η Φαίη Σκορδά και τι την έμαθε η γιαγιά της να φτιάχνει; Φούστουρον, μια παραδοσιακή ομελέτα με αβγά, βούτυρο και αλάτι. Κάποιοι αν θέλουν μπορούν να τη φτιάξουν με γιαούρτι, πατάτες, τυρί και άλλα υλικά, όμως η κλασική συνταγή θέλει μόνο τα τρία υλικά που αναφέραμε παραπάνω.

Φτιάξτε και εσείς Φούστουρον ή αλλιώς ποντιακή ομελέτα

  • 2 αβγά
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ σπάστε τα αβγά και χτυπήστε τα με το πιρούνι ή έναν αβγοδάρτη.
  2. Βάλτε την τριμμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι και τηγανίστε σε τηγάνι που θα έχετε λιώσει λίγο βούτυρο.
  3. Σερβίρετέ τη και απολαύστε τη ζεστή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved