Η συνταγή για τη μηλόπιτα της γιαγιάς της Φλορίντας Πετρουτσέλι - Συνδυάστε τη με παγωτό

Bigstock

Ή μπορείτε να φτιάξετε με ροδάκινα, μιας και έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή.

Ακόμη μια λαχταριστή συνταγή έδωσε μέσα από το προφίλ της στο Instagram η Φλορίντα Πετρουτσέλι. Μια συνταγή για μηλόπιτα της γιαγιάς. Θα μου πείτε ότι η μηλόπιτα ταιριάζει στον χειμώνα, όμως αν συνοδευτεί με μια μπάλα παγωτό βανίλια, μπορεί άνετα να καταναλωθεί ακόμη και το καλοκαίρι. Γιατί, τι καλύτερο έχει το brownie από τη νόστιμη και μυρωδάτη μηλόπιτα της γιαγιάς;

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Η μυστική συνταγή της για ζύμη πίτσας στο 5λεπτο

Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε μηλόπιτα, αντικαταστήστε τα με ροδάκινα που έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Όχι, αυτό δεν το προτείνει η Φλορίντα, το προτείνω εγώ μιας και το έχω δοκιμάσει και το αποτέλεσμα με έχει δικαιώσει.

Συνταγή για μηλόπιτα της γιαγιάς

Γιατί ονομάζει η Φλορίντα «Μηλόπιτα της γιαγιάς»; Γιατί είναι η συνταγή που έφτιαχνε και η δική της γιαγιά όταν ήταν ακόμη παιδί. Μια συνταγή που όπως λέει της αρέσει πολύ και έμαθε να τη φτιάχνει για τα δικά της παιδιά.

Υλικά:

  • 5 μήλα
  • 2 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 120ml γάλα
  • 40ml λάδι
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 Μπέικιν πάουντερ
  • Κανέλα
  • Ξύσμα λεμονιού

Πώς θα τη φτιάξετε:

  1. Βάλτε σε ένα μπολ τα 2 αβγά με τη ζάχαρη. Χτυπήστε καλά με το μίξερ.
  2. Μόλις αφρατέψουν, κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Χτυπήστε ξανά με το μίξερ.
  4. Κόψτε τα μήλα (ή τα ροδάκινα) και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
  5. Βουτυρώστε τη φόρμα ή το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ καλά ή τοποθετήστε ένα αντικολλητικό χαρτί στην βάση.
  6. Ρίξτε μέσα το μείγμα και πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη.
  7. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 40’.
  8. Μόλις ψηθεί και κρυώσει πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή συνοδεύστε όπως είπαμε, με παγωτό.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved