Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με τρία υλικά, χωρίς ζάχαρη

Έχει 163 θερμίδες κι είναι πολύ γευστικό. 

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με τρία υλικά, χωρίς ζάχαρη
Bigstock

Αν θέλετε ένα εύκολο και υγιεινό γλυκό προκειμένου να το απολαύσετε χωρίς ενοχές, σας έχουμε την τέλεια συνταγή.

Σοκολατένιο ατομικό κέικ χωρίς αβγά, βούτυρο ή ζάχαρη και με λίγες θερμίδες, για την ακρίβεια μόλις 163.

Επίσης, δεν έχει γλουτένη, οπότε το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή σε όσους έχουν δυσανεξία.

Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερο

Τι είναι η δυσανεξία στη γλουτένη;

Η δυσανεξία στη γλουτένη είναι μία κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί την παρουσία της γλουτένης στα τρόφιμα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μία σειρά από συμπτώματα που σχετίζονται κυρίως με το γαστρεντερικό σύστημα. Πιο σοβαρή από την δυσανεξία στη γλουτένη είναι η κοιλιοκάκη, μία αυτοάνοση πάθηση κατά την οποία το σώμα παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία στη γλουτένη, ενώ πιο σοβαρές είναι και οι επιπτώσεις που έχει η συγκεκριμένη πάθηση στην υγεία.

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με μόλις πέντε υλικά και χωρίς ψήσιμο

Υλικά

  • 1 αβγό
  • 1 μήλο
  • 10 γρ. απλή σκόνη κακάο για ψήσιμο
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (προαιρετικό αλλά πιθανόν βοηθάει στο να φουσκώσει λίγο περισσότερο)
  • 1 κουταλιά της σούπας δάκρυα μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

Εκτέλεση

  • Κόβετε το μήλο σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα και το βάζετε στο μπλέντερ μαζί με το αβγό και το κακάο.
  • Αν θέλετε να προσθέσετε μπέικιν πάουντερ τα βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζετε το μείγμα σε ένα ατομικό μπολ κατάλληλο για τον φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς C ( ανάλογα με τον φούρνο) για 30 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για λίγα λεπτά και το σοκολατένιο γλυκό σας είναι έτοιμο.

Υ.Σ. Τα δάκρυα σοκολάτας τα προσθέτετε πριν βάλετε το κέικ στον φούρνο.

https://www.instagram.com/reel/C-korZEOUmC/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved