Ψωμάκια που φουσκώνουν σαν μπαλόνι και μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών σας.

Θυμίζει τις φουσκωτές κυπριακές πίτες ή τις αραβικές πίτες «τσεπάκια» που μπορείτε να γεμίσετε με ό,τι θέλετε μιας και μέσα είναι άδειο.

Πρόκειται για μια ζύμη που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και που δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Πιτάκια στο τηγάνι με τυρί και μυρωδικά - Ό,τι πρέπει για κολατσιό στο σχολείο

Σημειώστε τα υλικά και δείτε την διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
  • 200 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο
  • 250-270 γραμμάρια νερό
  • 4 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
  • 8 γραμμάρια αλάτι
  • Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και λάδι (περίπου 15 γραμμάρια)

Πιτάκια με μπανάνα - Ιδανικά για πρωινό ή κολατσιό στο σχολείο

Πώς θα τα φτιάξετε:

  1. Διαλύστε τη μαγιά στο νερό.
  2. Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και ρίξτε το νερό μέσα σε αυτό. Ζυμώστε πολύ καλά. Αφήστε το ζυμάρι σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, πάρτε τη ζύμη και χωρίστε τη σε 8-10 ίσα μέρη.
  4. Σχηματίστε μπάλες, σκεπάστε με μια πετσέτα και στη συνέχεια αφήστε να ξεκουραστούν για 20-30 λεπτά.
  5. Πάρτε το κάθε μπαλάκι κα με έναν πλάστη «ανοίξτε» τα (απλώστε τα) σε έναν πάγκο που θα έρχεται ρίξει λίγο κίτρινο αλεύρι.
  6. Βάλτε τα απλωτά πιτάκια σε ένα ταψί, που θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 8-10 λεπτά.
  7. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα ψωμάκια σας.
  8. Μόλις βγουν από τον φούρνο μπορείτε να τα περάσετε με λίγο λιωμένο βούτυρο που θα έχετε αρωματίσει με σκόρδο και μαϊντανό (ή μόνο βούτυρο ή λάδι).
  9. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα πολυπάγκ για να διατηρηθούν μαλακά.

Pancakes με φέτα και μέλι

Κόψτε την άκρη και γεμίστε τα ψωμάκια σας με υλικά που αρέσουν σε εσάς και τα παιδιά σας.

Ό,τι καλύτερο για το κολατσιό στο σχολείο ή το γραφείο.

https://www.tiktok.com/@cucinadilinda/video/7387358595609873696
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved