Συνταγή για λουκανικοπιτάκια... αλλιώς - Η συνταγή που κάθε μαμά θα κάνει bookmark

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

Δεν σας αρέσει η σφολιάτα; Κανέναν πρόβλημα. Φτιάξτε λουκανικάκια με αυτή τη συνταγή και με διαφορετική ζύμη.

Η συνταγή είναι εύκολη, νόστιμη και θα τη λατρέψουν όλες οι μαμάδες που ψάχνουν ιδέες για κολατσιό ή απογευματινό.

Οι λουκανικόπιτες ή λουκανικοπιτάκια είναι ένα αγαπημένο σνακ πολλών μικρών και μεγάλων. Τις βρίσκουμε με ζύμη σφολιάτας, ζύμη κουρού, με σάλτσα, χωρίς σάλτσα, με τυρί. Ωστόσο κάποια παιδιά δεν λατρεύουν τις σφολιάτες ή δεν λατρεύουν τις διάφορες σάλτσες και τυριά που μπορεί να βάλει κανείς μέσα εκτός από λουκάνικο.

Συνταγή για σπιτικές λουκανικόπιτες

Χρησιμοποιήστε ζύμη ψωμιού

Η πιο εύκολη λύση για ζύμη είναι αυτή που ακολουθώ και εγώ πολλές φορές: επισκεφθείτε τον φούρνο της γειτονιάς σας και ζητήστε μισό κιλό (ή λιγότερο) ζύμη ωμή.

Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε δική σας ζύμη ακολουθεί μια συνταγή:

  • 150 ml χλιαρό γάλα
  • 5 γραμμάρια μαγιά
  • 5 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 γραμμάρια αλάτι
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Επιπλέον υλικά:

  • λουκάνικα ή λουκανικάκια

Aφράτα λουκανικοπιτάκια - Το τέλειο finger food για πάρτι

Εκτέλεση:

  1. Αναμείξτε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα 5 γραμμάρια ζάχαρης. Ανακατέψτε και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα 10 γραμμάρια ζάχαρης και το αλάτι.
  3. Ρίξτε έπειτα μέσα την ενεργοποιημένη μαγιά, το αβγό και το βούτυρο.
  4. Ζυμώστε καλά. Αν κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
  5. Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη, μια πετσέτα και αφήστε για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Έπειτα ξεφουσκώστε τη ζύμη με τα χέρια, ζυμώστε τη και φτιάξτε τα λουκανικοπιτάκια ή λουκανικόπιτες.
  7. Πάρτε κάθε φορά ζύμη (όση θέλετε) ανοίξτε τη με έναν πλάστη και έπειτα ρολάρετε το λουκάνικο.
  8. Βάλτε κάθε λουκανικοπιτάκι σε ένα ταψί που θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  9. Περάστε ελάχιστο σπορέλαιο από το κάθε πιτάκι και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  10. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρίστε τα αν χρειαστεί για να πάρουν χρώμα ολόγυρα.

Λουκανικόπιτα με σφολιάτα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved