Συνταγή για λουκανικοπιτάκια... αλλιώς - Η συνταγή που κάθε μαμά θα κάνει bookmark
Δεν σας αρέσει η σφολιάτα; Κανέναν πρόβλημα. Φτιάξτε λουκανικάκια με αυτή τη συνταγή και με διαφορετική ζύμη.
Η συνταγή είναι εύκολη, νόστιμη και θα τη λατρέψουν όλες οι μαμάδες που ψάχνουν ιδέες για κολατσιό ή απογευματινό.
Οι λουκανικόπιτες ή λουκανικοπιτάκια είναι ένα αγαπημένο σνακ πολλών μικρών και μεγάλων. Τις βρίσκουμε με ζύμη σφολιάτας, ζύμη κουρού, με σάλτσα, χωρίς σάλτσα, με τυρί. Ωστόσο κάποια παιδιά δεν λατρεύουν τις σφολιάτες ή δεν λατρεύουν τις διάφορες σάλτσες και τυριά που μπορεί να βάλει κανείς μέσα εκτός από λουκάνικο.
Συνταγή για σπιτικές λουκανικόπιτες
Χρησιμοποιήστε ζύμη ψωμιού
Η πιο εύκολη λύση για ζύμη είναι αυτή που ακολουθώ και εγώ πολλές φορές: επισκεφθείτε τον φούρνο της γειτονιάς σας και ζητήστε μισό κιλό (ή λιγότερο) ζύμη ωμή.
Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε δική σας ζύμη ακολουθεί μια συνταγή:
- 150 ml χλιαρό γάλα
- 5 γραμμάρια μαγιά
- 5 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 γραμμάρια αλάτι
- 1 αβγό
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Επιπλέον υλικά:
- λουκάνικα ή λουκανικάκια
Aφράτα λουκανικοπιτάκια - Το τέλειο finger food για πάρτι
Εκτέλεση:
- Αναμείξτε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα 5 γραμμάρια ζάχαρης. Ανακατέψτε και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα 10 γραμμάρια ζάχαρης και το αλάτι.
- Ρίξτε έπειτα μέσα την ενεργοποιημένη μαγιά, το αβγό και το βούτυρο.
- Ζυμώστε καλά. Αν κολλάει στα χέρια η ζύμη προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη, μια πετσέτα και αφήστε για μια ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Έπειτα ξεφουσκώστε τη ζύμη με τα χέρια, ζυμώστε τη και φτιάξτε τα λουκανικοπιτάκια ή λουκανικόπιτες.
- Πάρτε κάθε φορά ζύμη (όση θέλετε) ανοίξτε τη με έναν πλάστη και έπειτα ρολάρετε το λουκάνικο.
- Βάλτε κάθε λουκανικοπιτάκι σε ένα ταψί που θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Περάστε ελάχιστο σπορέλαιο από το κάθε πιτάκι και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρίστε τα αν χρειαστεί για να πάρουν χρώμα ολόγυρα.