Γιορτινές σαλάτες: Τρεις εύκολες συνταγές της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι

Νόστιμες, εύκολες και χορταστικές σαλάτες για το γιορτινό τραπέζι.

Γιορτινές σαλάτες: Τρεις εύκολες συνταγές της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι
Bigstock

Όλα είναι έτοιμα για το γιορτινό τραπέζι αλλά πάντα υπάρχει χώρος για μια ακόμα σαλάτα. Επιβάλλεται άλλωστε με τόσα κρέατα που έχουν την τιμητική τους σήμερα.

Αν λοιπόν θέλετε μία – δύο έξτρα σαλάτες που γίνονται σε χρόνο dt έχουμε να σας προτείνουμε τις ακόλουθες:

Tips για μαμάδες: Σπιτικές συνταγές για dressing που θα απογειώσουν τις χριστουγεννιάτικες σαλάτες

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόδι και πορτοκάλι

Υλικά

  • ένα μαρούλι ή μείγμα σαλάτας (μαρούλι, ρόκα)
  • 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια (όχι τετράγωνα)
  • ένα φλυτζάνι φιστίκια Αιγίνης (μπορείτε να βάλετε άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας)
  • ένα φλιτζάνι σπόροι ροδιού
  • 1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί (ή τυρί της αρεσκείας σας)

Βινεγκρέτ

  • 5 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (από περίπου μισό μεγάλο πορτοκάλι)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 3 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι κοσέρ
  • 1/16 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ή σε μια πιατέλα.
  • Καθαρίζετε τα πορτοκάλια και μαζί με τα φιστίκια και τα ρόδια, τα προσθέτετε όλα πάνω στην πράσινη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το κατσικίσιο τυρί.
  • Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας στο τέλος το πιπέρι και το αλάτι μέχρι το μείγμα να δέσει. Σερβίρετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ στο κέντρο ή την περιχύνετε.

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα της τελευταίας στιγμής με ρόδι (vid)

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με παντζάρι και τυρί

Υλικά

  • 6 μέτρια παντζάρια, τριμμένα
  • 6 γ. ρόκα
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 115 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • 1/2 γ. ψιλοκομμένα καρύδια

Βινεγκρέτ

  • 1/2 γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 γ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κουτ. μουστάρδα dijon
  • Αλάτι Kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Τυλίξτε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Ψήνετε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 ώρα).
  • Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε φέτες.
  • Σε ένα βάζο, ανακατεύετε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σιρόπι σφενδάμου και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν . Αλατοπιπερώνετε.
  • Αδειάζετε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ ( μια μικρή ποσότητα)
  • Προσθέτετε τα παντζάρια, το αβοκάντο, το κατσικίσιο τυρί και τα καρύδια. Ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Χριστουγεννιάτικη πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα και ρόδι

rodi-salates.jpg

Υλικά

  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/4 γ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. αλάτι kosher
  • 1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 300 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε μαρούλι)
  • 1/2 γ. ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1/2 γ. σπόροι ροδιού
  • παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν.
  • Αφήνετε στην άκρη και ανακατεύετε περιστασιακά ανά τουλάχιστον 20 λεπτά
  • Στη συνέχεια, περιχύνετε με τα αμύγδαλα και τους σπόρους ροδιού και τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα.
DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved