Πίτα με βύσσινα με 2 μόνο υλικά
Με φύλλο σφολιάτας και κομπόστα βύσσινο, μπορείτε να φτιάξετε ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.
Θέλετε ένα γλυκό για να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ; Αν ναι, τότε βρίσκεστε στο σωστό άρθρο γιατί με μόλις 2 βασικά υλικά μπορείτε να φτιάξετε την πιο νόστιμη σπιτική πίτα με κομπόστα βύσσινο.
Περίσσεψαν μελομακάρονα; Φτιάξτε νόστιμο στρούντελ
Η γλυκόξινη γεύση του βύσσινου σε συνδυασμό την ψημένη και μυρωδάτη σφολιάτα, δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που θα ξετρελάνει ακόμη και τα παιδιά σας.
Η διαδικασία είναι τόσο απλή, που ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να την φτιάξουν.
Δύο συνταγές για strudel με βύσσινο και μάνγκο (vid)
Πίτα με βύσσινα και σφολιάτα
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 κομπόστες βύσσινο
- corn flour
- ζάχαρη άχνη για το σερβρίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε τις κομπόστες βύσσινο μαζί με το σιρόπι τους.
- Κρατήστε λίγο κρύο σιρόπι σε ένα μικρό ποτήρι και διαλύστε μέσα 1 κουταλιά της σούπας corn flour.
- Μόλις η κομπόστα αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ρίξτε μέσα το κρύο σιρόπι που κρατήσατε στην άκρη και διαλύσατε το corn flour.
- Ανακατέψτε καλά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το σιρόπι.
- Αποσύρετε μόλις το σιρόπι θυμίζει παχύρευστη κρέμα και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Πάρτε το ταψί που φτιάχνετε τις τάρτες σας ή ένα απλό στρογγυλό ρηχό ταψί.
- Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι κάντε τρύπες.
- Ρίξτε από πάνω τα βύσσινα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Κάντε επίσης τρύπες με ένα πιρούνι και βάλτε στον φούρνο.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 - 60 λεπτά. Μόλις πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Extra tip
- Αν δεν έχετε ταψί για τάρτα, μπορείτε να φτιάξετε με διαφορετικό τρόπο αυτό το γλυκό. Θα θυμίζει περισσότερο στρούντελ στην εμφάνιση.