Κέικ πορτοκαλιού με 5 υλικά και χωρίς αλεύρι για παιδιά
Φτιάξτε πανεύκολο, αφράτο και ζουμερό κέικ πορτοκαλιού.
Ψάχνετε για μια εύκολη συνταγή για κέικ πορτοκαλιού; Τη βρήκατε.
Θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή όσο και εμείς μιας και δεν περιέχει καθόλου αλεύρι, είναι ιδανική για όσους κάνουν δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους και χρειάζεστε μόνο 5 υλικά για να τη φτιάξετε. Ναι, ναι, καλά διαβάζετε μόνο 5 υλικά.
Αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Φρέσκα πορτοκάλια, αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, καστανή ή κανονική ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ για να φουσκώσει και αλεύρι αμυγδάλου.
Σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά:
- 2 ακέρωτα πορτοκάλια
- 5 μεγάλα αβγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί (20-22 εκατοστά) και στρώστε αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C.
- Πλύνετε δύο ολόκληρα πορτοκάλια ακέρωτα.
- Βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράστε τα για 10 λεπτά.
- Έπειτα βγάλτε τα, κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα στο μπλέντερ.
- Πολτοποιήστε καλά μέχρι να έχετε έναν πουρέ πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε μέσα στον πουρέ πορτοκαλιού, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Βάλτε το το μείγμα στο ταψί σας και ψήστε για 60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει καλά και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.
πηγή: thebigmansworld.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved