Αν σας αρέσει ο συνδυασμός της σοκολάτας και του πορτοκαλιού, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και τούτη εδώ η συνταγή για σοκολατένιο κέικ με άρωμα (και γεύση) πορτοκάλι.
Φτιάχνοντας γλυκά με τα παιδιά - Τα οφέλη και μια συνταγή για κέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά
Γιατί να το φτιάξετε;
Είναι αφράτο, μυρωδάτο και τα παιδιά σας θα το ζητούν ξανά και ξανά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακό
- 225 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
- 40 γραμμάρια άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 50ml γάλα
- 50ml χυμό πορτοκαλιού
Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι στο μπλέντερ – Το πιο εύκολο και αφράτο που έχετε φτιάξει
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε τη φόρμα σας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, προσθέτοντας και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι με το καθένα, ανακατεύοντας ανάμεσα σε κάθε προσθήκη, για να ενωθούν.
- Ανακατέψτε απαλά το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι .
- Τέλος, ρίξτε το γάλα και τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
- Βάλτε το μείγμα στη φόρμα σας ή μπορείτε ακόμη και να το μοιράστε ομοιόμορφα σε μικρότερα στρογγυλά ταψάκια (σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μια τούρτα και να βάλετε ανάμεσα στα δύο κέικ κρέμα σοκολάτας ή κρέμα πορτοκαλιού).
- Ψήστε για 40 - 60 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και μέχρι να βγαίνει μια οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Αφήστε τα να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά και στη συνέχεια βγάλτε το σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς πριν το απολαύσετε.
- Μπορείτε να σερβίρετε με γλάσο πορτοκαλιού ή ζάχαρη άχνη.
- Μόλις κρυώσει, απλώστε το γλάσο σοκολάτας στην κορυφή του ενός κέικ και τοποθετήστε το άλλο κέικ από πάνω.