Πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά

 Ιδανικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τον καφέ σας ή για σνακ στο γραφείο.

Πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά
Bigstock

Τα μπισκότα βουτύρου είναι κλασικά μπισκότα που φτιάχνονται μόνο με τρία απλά υλικά, χωρίς αβγά ή γάλα.

Είναι πανεύκολα, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά, να πλάσετε τη ζύμη και να ψήσετε τα μπισκότα.

Η συνταγή που όλοι συζητούν - Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (226 γρ. ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι (200 γρ. ) κρυσταλλική ζάχαρη ( 150 γρ. για τη ζύμη μπισκότων και 50 γρ. για πασπάλισμα)
  • 2 φλιτζάνια (240 γρ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
mpiskota-boytyrou.jpg

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 – 180 C.
  • Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και το ¾ του φλιτζανιού (150 g) ζάχαρη σε χαμηλή ένταση. Μόλις αναμειχθούν, αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίστε το χτύπημα για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης να γίνει αφράτο.
  • Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί τα μείγμα.
  • Η ζύμη μπισκότων πρέπει να πλάθετε άμετα και να μην κολλάει στα χέρια ( ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ).
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κόψτε τη ζύμη σε μπαλάκια. Δώστε το σχήμα που θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη και τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί.
  • Ψήστε για 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν και απολαύστε τα σκέτα, με γάλα, τσάι ή με τον καφέ σας.
mpiskota-thilasmou.jpg

Η καλύτερη συνταγή για αφράτα και μοσχοβολιστά μπισκότα βουτύρου

Extra tips

  • Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη. Χρησιμοποιείτε πάντα τη χαμηλότερη ταχύτητα στο μίξερ ή ανακατεύετε τα ξηρά συστατικά με το χέρι.
  • Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε εκχύλισμα βανίλιας και λίγο αλάτι.
  • Αφήστε ένα κενό 2 ιντσών μεταξύ των μπισκότων, καθώς απλώνουν κατά το ψήσιμο.
  • Μετά το ψήσιμο, αφήστε τα μπισκότα 10 - 15 λεπτά για να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε.

πηγή:olivesnthyme.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved