Πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με μόνο 3 υλικά
Ιδανικά για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για τον καφέ σας ή για σνακ στο γραφείο.
Τα μπισκότα βουτύρου είναι κλασικά μπισκότα που φτιάχνονται μόνο με τρία απλά υλικά, χωρίς αβγά ή γάλα.
Είναι πανεύκολα, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά, να πλάσετε τη ζύμη και να ψήσετε τα μπισκότα.
Η συνταγή που όλοι συζητούν - Μπισκότα με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι (226 γρ. ) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι (200 γρ. ) κρυσταλλική ζάχαρη ( 150 γρ. για τη ζύμη μπισκότων και 50 γρ. για πασπάλισμα)
- 2 φλιτζάνια (240 γρ. ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 – 180 C.
- Στρώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και το ¾ του φλιτζανιού (150 g) ζάχαρη σε χαμηλή ένταση. Μόλις αναμειχθούν, αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίστε το χτύπημα για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι το μείγμα βουτύρου και ζάχαρης να γίνει αφράτο.
- Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί τα μείγμα.
- Η ζύμη μπισκότων πρέπει να πλάθετε άμετα και να μην κολλάει στα χέρια ( ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι ).
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κόψτε τη ζύμη σε μπαλάκια. Δώστε το σχήμα που θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη και τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί.
- Ψήστε για 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν και απολαύστε τα σκέτα, με γάλα, τσάι ή με τον καφέ σας.
Η καλύτερη συνταγή για αφράτα και μοσχοβολιστά μπισκότα βουτύρου
Extra tips
- Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη. Χρησιμοποιείτε πάντα τη χαμηλότερη ταχύτητα στο μίξερ ή ανακατεύετε τα ξηρά συστατικά με το χέρι.
- Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε εκχύλισμα βανίλιας και λίγο αλάτι.
- Αφήστε ένα κενό 2 ιντσών μεταξύ των μπισκότων, καθώς απλώνουν κατά το ψήσιμο.
- Μετά το ψήσιμο, αφήστε τα μπισκότα 10 - 15 λεπτά για να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσετε.
πηγή:olivesnthyme.com